Primorski složenac od krumpira s jajima
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 4 jaja
- 2 glavice luka
- 1 konzerva slanih inćuna (ribljih ringlica)
- 5 dag naribanog sira parmezana
- 3 dl kiselog vrhnja
- 2 grančice kopra
- muškatni oraščić
- ulje
- sol
postupak pripreme:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, ohladite i naribajte na ribežu za jabuke. Polovicu naribanog krumpira stavite u prikladnu namazanu posudu. Luk narežite na kolute, prethodno ga malo popržite i rasporedite po krumpiru. Prorežite inćune po duljini i poslažite po luku. Pospite nasjeckanim koprom i zalijte polovicom mješavine kiselog vrhnja, dvije žlice ulja i naribanog muškatnog oraščića. Odozgo složite preostali krumpir, posolite i zalijte ostatkom mješavine s kiselim vrhnjem, te po vrhnju razbijte jaja, ali pazite da žumanca ostanu cijela. Jaja malo posolite, poprskajte ih uljem i sve pospite naribanim parmezanom. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite uz zelenu salatu zakiseljenu dalmatinskom kvasinom i prelivenu maslinovim uljem.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): primorska kuhinja
- Sastojci: krumpir / kopar / kiselo vrhnje / jaja
njam
da