Primorski složenac od krumpira s jajima

Autor: Kod mane   (palac x 5553) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg krumpira 4 jaja 2 glavice luka 1 konzerva slanih inćuna (ribljih ringlica) 5 dag naribanog sira parmezana 3 dl kiselog vrhnja 2 grančice kopra muškatni oraščić ulje sol postupak pripreme: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, ohladite i naribajte na ribežu za jabuke. Polovicu naribanog krumpira stavite u prikladnu namazanu posudu. Luk narežite na kolute, prethodno ga malo popržite i rasporedite po krumpiru. Prorežite inćune po duljini i poslažite po luku. Pospite nasjeckanim koprom i zalijte polovicom mješavine kiselog vrhnja, dvije žlice ulja i naribanog muškatnog oraščića. Odozgo složite preostali krumpir, posolite i zalijte ostatkom mješavine s kiselim vrhnjem, te po vrhnju razbijte jaja, ali pazite da žumanca ostanu cijela. Jaja malo posolite, poprskajte ih uljem i sve pospite naribanim parmezanom. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite uz zelenu salatu zakiseljenu dalmatinskom kvasinom i prelivenu maslinovim uljem.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+423)
Jedan od mojih ljubavi je kuhinja.... sigurno niste probali ovaj primorski složenac, moji ga obožavaju, pozdrav iz Rijeke

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 4 jaja
  • 2 glavice luka
  • 1 konzerva slanih inćuna (ribljih ringlica)
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 2 grančice kopra
  • muškatni oraščić
  • ulje
  • sol

postupak pripreme:

Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite, ohladite i naribajte na ribežu za jabuke. Polovicu naribanog krumpira stavite u prikladnu namazanu posudu. Luk narežite na kolute, prethodno ga malo popržite i rasporedite po krumpiru. Prorežite inćune po duljini i poslažite po luku. Pospite nasjeckanim koprom i zalijte polovicom mješavine kiselog vrhnja, dvije žlice ulja i naribanog muškatnog oraščića. Odozgo složite preostali krumpir, posolite i zalijte ostatkom mješavine s kiselim vrhnjem, te po vrhnju razbijte jaja, ali pazite da žumanca ostanu cijela. Jaja malo posolite, poprskajte ih uljem i sve pospite naribanim parmezanom. Stavite u zagrijanu pećnicu i zapecite oko 15 minuta. Poslužite uz zelenu salatu zakiseljenu dalmatinskom kvasinom i prelivenu maslinovim uljem.

 

Prosjek: 5 (+423)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika poznati korisnik's

njam

2
Slika korisnika poznati korisnik's

da