Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem
Sastojci za moslavački krumpir
- 80 dag krumpira
- 4 dl domaćeg kiselog vrhnja
- sol
Postupak pripreme
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga toplog ogulite i narežite na ploške. Slažite ga u redove u dublju zdjelu, svaki red posolite i zalijte vrućim kiselim vrhnjem. Zdjelu s krumpirom malo protresite. Odmah poslužite uz domaći kukuruzni kruh.
Savjet: Za kuhanje odaberite gomolje krumpira jednake veličine, da bi istovremeno omekšali. Za to je potrebno pola sata, a u ekspres-loncu oko 10 minuta. Da se ne bi raspao prigodom kuhanja, krumpir u ljusci prije kuhanja probodite na nekoliko mjesta čačkalicom.
Kiselo vrhnje u jelima možete zamijeniti i jogurtom ili kiselim mlijekom. U tom slučaju izmiješajte ih sa žlicom rastopljenog maslaca ili margarina.
Savjet: Ako svježe mlijeko pomiješate s nešto brašna i malo limunova soka i dobro izmiješate, možete ga upotrijebiti umjesto kiselog vrhnja u umacima i raznim drugim jelima.
- Sastojci: kiselo vrhnje / krumpir / mlijeko / sol
dobar recept..rado pripremam krumpir :)
ovo još nisam probala.... :\"> varijanta B; sve se to još zapeče u pečnici (ali mora biti vrhnje)- siromašna varijanta tzv. francuskog krumpira
Ja sam iz Moslavine, recept je odličan... ;;) :H
još nisam radila krumpir na taj način al mi se sviđa ideja :beer:
U, jako fino, probala sam i sa vrhnjem, i sa jogurtom i sa kiselim mlijekom, al baš je najbolje kako ste i napisali.Stvarno je puno kombinacija sa krumpirom..Al negdje sam pročitala nedavno recept moslavačkog krumpira, a uopće nema kombinacije sa vrhnjem, nego sa lukom. Ima koja kuharica iz Moslavine da nam da informacije iz prve ruke?