3 luka
3 paprike
10 rajčica
5 - 6 režnja češnjaka
svježi ljuti feferon (dugačak)
sol
POSTUPAK
Luk i češnjak izrezati na tanke ploškice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne (ako treba malo podliti vodom oko 1/2 dcl). Nakon toga staviti papriku izrezenu na rezance i također dinstati dok ne omekša, isto podliti s malo vode ako treba.
Rajčice pripremiti, oguliti ih i narezati na ploške koje ne trebaju biti pretanke i staviti ih na luk i papriku. Sada više ne trebate podlijevati vodom jer će rajčica sama pustiti fini sok u sataraš i stvorit će se fini umak.
Posolite po želji te dodajte feferon izrezan na kolutiće u količini koja vam odgovara (na ovu količinu luka, paprike i rajčice ja stavim četvrtinu feferona).
Po želji možete dolijati malo vode te sve još dinstati da se poveže, rajčice "raspadnu" i umak lagano ugusne.
PREPORUKA: tako pripremljen sataraš možete nakon hlađenja staviti u plastične posudice ili vrećice te zamrznuti u škrinji pa u zimi imati okus ljeta. Servirajte uz rižu, proso, krumpir, tjesteninu, meso, omlet.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.8 (+6)
Sastojci:
- 3 luka
- 3 paprike
- 10 rajčica
- 5 - 6 režnja češnjaka
- svježi ljuti feferon (dugačak)
- sol
POSTUPAK
Luk i češnjak izrezati na tanke ploškice i dinstati na ulju dok ne omekšaju i pozlatne (ako treba malo podliti vodom oko 1/2 dcl). Nakon toga staviti papriku izrezenu na rezance i također dinstati dok ne omekša, isto podliti s malo vode ako treba.
Rajčice pripremiti, oguliti ih i narezati na ploške koje ne trebaju biti pretanke i staviti ih na luk i papriku. Sada više ne trebate podlijevati vodom jer će rajčica sama pustiti fini sok u sataraš i stvorit će se fini umak.
Posolite po želji te dodajte feferon izrezan na kolutiće u količini koja vam odgovara (na ovu količinu luka, paprike i rajčice ja stavim četvrtinu feferona).
Po želji možete dolijati malo vode te sve još dinstati da se poveže, rajčice "raspadnu" i umak lagano ugusne.
PREPORUKA: tako pripremljen sataraš možete nakon hlađenja staviti u plastične posudice ili vrećice te zamrznuti u škrinji pa u zimi imati okus ljeta. Servirajte uz rižu, proso, krumpir, tjesteninu, meso, omlet.
Recept sam probao. Izvrstan je jer je jednostavan. Dodao sam jedan srednje velik patliđan.