Varivo od krumpira

recepti_bez_slike
1 kg krumpira 2 glavice luka 1 češanj češnjaka 1 mali kiseli krastavac 1 dl kiselog vrhnja 1 žlica brašna 1 lovorov list 2 grančice peršinovog lista ulje vegeta kumin sol priprema: Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oguljeni i na kockice narezani krumpir i zajedno kratko popržite. Posolite, dodajte kumin i lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri da krumpir posve omekša. Tada jelo prelijte kiselim vrhnjem, pomiješanim s brašnom, nasjeckanim i zgnječenim češnjakom, nasjeckanim peršinovim listom i vegetom. Sve zajedno lagano prokuhajte 10 minuta. Skinite s vatre i dodajte na kockice narezani krastavac. Poslužite toplo.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+567)
Kod nas u obitelji su ovakva i slična jela česta. I onda baka zna pitati kaj budemo danas ručali, a već priprema varivo od krumpira... Već smo se navikli, a ona to jako dobro radi...Probajte i vi

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mali kiseli krastavac
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice peršinovog lista
  • ulje
  • vegeta
  • kumin
  • sol

priprema:

Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oguljeni i na kockice narezani krumpir i zajedno kratko popržite. Posolite, dodajte kumin i lovorov list i zalijte vodom da sve bude pokriveno. Kuhajte na srednjoj vatri da krumpir posve omekša. Tada jelo prelijte kiselim vrhnjem, pomiješanim s brašnom, nasjeckanim i zgnječenim češnjakom, nasjeckanim peršinovim listom i vegetom. Sve zajedno lagano prokuhajte 10 minuta. Skinite s vatre i dodajte na kockice narezani krastavac. Poslužite toplo.

 

Prosjek: 5 (+567)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika maza's

kušala sam juhu od krumpira (onako sa porilukom) ali nikad nisam kušala varivo. Ovo je jedno od onih jela koja semogu spremati kad vam ponestane svih zaliha iz smočnice ili friždera, a meni se često dogodi da krenem kuhat i tek tada primjetim da mi dipo sastojaka nedostaje.Super,hvala!