Tijesto:
6 jaja
6 žlica šecera
6 žlica oštrog brašna
2 žlice ribane čokolade
Krema:
1/2 litre mlijeka
1 puding od vanilije
20 dag maslaca
10 dag šecera u prahu
15 dag rezanih žele bombona
Postupak pripreme
Tijesto: Cijela jaja i šecer miksaj kao za tortu dok ne dobiješ svijetlu smjesu duple kolicine. Oštro brašno i ribanu cokoladu lagano umiješaj u smjesu od jaja. Peci na srednjoj temperaturi, a kad je tijesto peceno, ohladi ga i ohladenog ga prerezi napola.
Krema: Skuhaj 1/2 litre mlijeka i vanilin puding. Kad se ohladi dodaj maslac izmiješan sa šecerom u prahu te umiješaj žele bombone. Postupak: Polovica tijesta, polovica kreme, druga polovica tijesta, druga polovica Kreme. Odozgo naribaj cokoladu i reži na kocke.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- Tijesto:
- 6 jaja
- 6 žlica šecera
- 6 žlica oštrog brašna
- 2 žlice ribane čokolade
- Krema:
- 1/2 litre mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 20 dag maslaca
- 10 dag šecera u prahu
- 15 dag rezanih žele bombona
Postupak pripreme
Tijesto: Cijela jaja i šecer miksaj kao za tortu dok ne dobiješ svijetlu smjesu duple kolicine. Oštro brašno i ribanu cokoladu lagano umiješaj u smjesu od jaja. Peci na srednjoj temperaturi, a kad je tijesto peceno, ohladi ga i ohladenog ga prerezi napola.
Krema: Skuhaj 1/2 litre mlijeka i vanilin puding. Kad se ohladi dodaj maslac izmiješan sa šecerom u prahu te umiješaj žele bombone. Postupak: Polovica tijesta, polovica kreme, druga polovica tijesta, druga polovica Kreme. Odozgo naribaj cokoladu i reži na kocke.