6 žutanjaka
30 dag šećera
6 žlica vode
17 dag brašna
1/2 praška za pecivo
6 bjelanjaka
FILA:
20 dag margarina
20 dag šećera u prahu
4 žutanjka
2 šlag pjene
1/2 kg voća (ananas, jagode...)
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom. Pri miksanju dodavati žlicu po žlicu mlake vode. Dodati brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta. Pečen biskvit izrezati na tri lista. Jedan list premazati filom, preklopiti drugim listom i njega premazati filom. Preklopiti trećim listom i vanjske površine premazati preostalom filom. Na gornju površinu mogu se postaviti komadići voća. FILA: Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom. U masu umiksati žutanjke. Na kraju umiješati posebno izrađenu šlag pjenu. Umiješati voće izrezano na male kockice.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 6 žutanjaka
- 30 dag šećera
- 6 žlica vode
- 17 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 6 bjelanjaka
- FILA:
- 20 dag margarina
- 20 dag šećera u prahu
- 4 žutanjka
- 2 šlag pjene
- 1/2 kg voća (ananas, jagode...)
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih žutanjaka sa šećerom. Pri miksanju dodavati žlicu po žlicu mlake vode. Dodati brašno s praškom za pecivo. Na kraju u masu umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu rasporediti u kalup za torte i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta. Pečen biskvit izrezati na tri lista. Jedan list premazati filom, preklopiti drugim listom i njega premazati filom. Preklopiti trećim listom i vanjske površine premazati preostalom filom. Na gornju površinu mogu se postaviti komadići voća. FILA: Pjenasto izmiksati margarin sa šećerom. U masu umiksati žutanjke. Na kraju umiješati posebno izrađenu šlag pjenu. Umiješati voće izrezano na male kockice.