Schwarzwald torta
Sastojci
Za biskvit:
- 4 žumanjca
- 10 dkg šećera
- 13 dkg oraha
- 1 žlicu oštrog brašna
- pola žlice kakaa
- 4 bjelanjaka
- malo ruma za poprskati biskvit
Za nadjev:
- 1 staklenka kompota od višanja (680g)
- 5 dkg šećera
- 1 puding od vanilije
Za premaz:
- 0,5 l vrhnja za šlag
Priprema
Biskvit
Žumanjca dobro umutiti sa šećerom pa postupno dodavati mljevene orahe, brašno i kakao.
Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaca. Kalup za tortu namastiti i pobrašniti, uliti smjesu i peći 15 min na 180°C.
Nadjev
Višnje ocijediti, odvojiti 5 žlica soka od kompota i njime razmutiti puding i šećer, a ostatak staviti kuhati. Kad zavrije, ukuhati puding, maknuti s vatre i lagano umiješati višnje. Ohlađeni biskvit poprskati rumom, premazati nadjevom i ukrasiti tučenim vrhnjem i čokoladom.
Smeđi biskvit, crvene više i na kraju bijeli šlag dat će tipičan trobojni izgled schwarzwald torte.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): čokolada / kolači i slastice / orasi / Schwarzwald / torta / torte i slastice / višnje
- Sastojci: brašno / biskvit / čokolada / kakao / orasi / puding / puding od vanilije / šećer / šlag / višnje
;)
Isto mislim da bi se trebali držati možda onog originalnog recepta iz Njemačke, po starinskom receptu ipak nekako najbolje ispadne, bar meni. Mada je tisuću verzija i kombinacija schwarzwaldice. Kakav mi treba kalup, Zlatibore?
Hvala Sonja na podršci ,
normalno da se radi u okruglom kalupu ,
POZZ
Pravila sam ovu Tortu .Odlicna je . Moze sa dva biskvita nadijev u zredini. \\(^o^)/
Draga Tatjana,
ako nešto nosi ime ' Švarcald torta ' neka se poštuje i ono što taj recept i znači ,
ovo je samo ' Tatjanin pokušaj kombinovanja sastojaka za Švarcald tortu' , ...
nemojmo izmišljati ' toplu vodu ' i' rupu na saksiji ' , skrnaviti divnu kombinaciju umućene slatke pavlake sa višnjama unutra ,s ovom nabacanom kombinacijom , ...
admin bi ipak trebao da pregleda šta se kači na sajt i ono što ne treba iz ovakvih razloga - da otstrani , ...
no hard feelings , ...pozz
podrzavam sve sto si napisao..... :H