2+3 dl vrelog mlijeka
5 jaja
20 dag šećera
15 dag mljevenih oraha
50 dag keksa
Postupak pripreme
éuta smjesa: tući na pari 5 žumanjaka, 5 žlica šećera, vruće izliti na oblatnu. Preko toga poslagati jedan red petit beure keksa (50 dag) Krema: 2+3 dl vrelog mlijeka, 20 dag maslaca, 20 dag šećera, 15 dag mljevenih oraha, ostatak keksa - samljeti. Toplu kremu izliti preko keksa. Ukrasiti glazurom. Glazura: tući na pari 5 bjelanjaka, 25 dag šećera. Preliti glazurom od čokolade.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Sastojci
- 2+3 dl vrelog mlijeka
- 5 jaja
- 20 dag šećera
- 15 dag mljevenih oraha
- 50 dag keksa
Postupak pripreme
éuta smjesa: tući na pari 5 žumanjaka, 5 žlica šećera, vruće izliti na oblatnu. Preko toga poslagati jedan red petit beure keksa (50 dag) Krema: 2+3 dl vrelog mlijeka, 20 dag maslaca, 20 dag šećera, 15 dag mljevenih oraha, ostatak keksa - samljeti. Toplu kremu izliti preko keksa. Ukrasiti glazurom. Glazura: tući na pari 5 bjelanjaka, 25 dag šećera. Preliti glazurom od čokolade.