1/4 šalice rastopljenog maslaca
1/4 šalice mlijeka
sol
1 šalica brašna
1 jaje
2 šalice zaslađenog pirea od jabuke
1 šalica šećera
naribana kora jednog limuna
3 kapi limunova soka
1 bjelanjak
1/4 šalice nasjeckanih badema
Priprema:
Maslac, šećer i sol se pospu brašnom, doda jaje i sve zajedno se dobro promiješa. Dobiveno tijesto hladi se 2-3 sata. Zatim se razdijeli popola i tanko izvalja. Na dno tepsije položi se komad izvaljanog tijesta, a na njega stavi nadjev od jabuka (oko 2 cm debelo). Na to dolazi druga polovina tanko izvaljanog tijesta.?Šećer, kora i sok od limuna te dosta bjelanjka miješa se dok se ne dobije gusta krema. Njome se premaže gornji sloj tijesta i pospe bademima. Pita se zatim peče 30 minuta u pećnici.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
- 1/4 šalice rastopljenog maslaca
- 1/4 šalice mlijeka
- sol
- 1 šalica brašna
- 1 jaje
- 2 šalice zaslađenog pirea od jabuke
- 1 šalica šećera
- naribana kora jednog limuna
- 3 kapi limunova soka
- 1 bjelanjak
- 1/4 šalice nasjeckanih badema
Priprema:
Maslac, šećer i sol se pospu brašnom, doda jaje i sve zajedno se dobro promiješa. Dobiveno tijesto hladi se 2-3 sata. Zatim se razdijeli popola i tanko izvalja. Na dno tepsije položi se komad izvaljanog tijesta, a na njega stavi nadjev od jabuka (oko 2 cm debelo). Na to dolazi druga polovina tanko izvaljanog tijesta.?Šećer, kora i sok od limuna te dosta bjelanjka miješa se dok se ne dobije gusta krema. Njome se premaže gornji sloj tijesta i pospe bademima. Pita se zatim peče 30 minuta u pećnici.