5 bjelanjaka
25 dkg šećera
Sastojci za kremu:
1/2 l slatkog vrhnja za šlag
500 g jagoda
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (miksajte bjelanjke i kad se počnu pjeniti dodajte po malo šećera).
Na pleh stavite papir za pečenje, posuti listićima badema i običnim šećerom, na to stavite šaumu.
Koru peći na 180 C dok ne dobije boju, oko 20 min. Kad se kora ohladi premažite šlagom u koji ste umješali jagode.
Sve zarolajte.
Od voća možete staviti i maline, borovnice, ribizl....
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za beze:
- 5 bjelanjaka
- 25 dkg šećera
Sastojci za kremu:
- 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
- 500 g jagoda
Priprema:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (miksajte bjelanjke i kad se počnu pjeniti dodajte po malo šećera).
Na pleh stavite papir za pečenje, posuti listićima badema i običnim šećerom, na to stavite šaumu.
Koru peći na 180 C dok ne dobije boju, oko 20 min. Kad se kora ohladi premažite šlagom u koji ste umješali jagode.
Sve zarolajte.
Od voća možete staviti i maline, borovnice, ribizl....