Beze rolada sa jagodama

recepti_bez_slike
5 bjelanjaka 25 dkg šećera Sastojci za kremu: 1/2 l slatkog vrhnja za šlag 500 g jagoda Priprema: Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (miksajte bjelanjke i kad se počnu pjeniti dodajte po malo šećera). Na pleh stavite papir za pečenje, posuti listićima badema i običnim šećerom, na to stavite šaumu. Koru peći na 180 C dok ne dobije boju, oko 20 min. Kad se kora ohladi premažite šlagom u koji ste umješali jagode. Sve zarolajte.  Od voća možete staviti i maline, borovnice, ribizl....                   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za beze:

  • 5 bjelanjaka
  • 25 dkg šećera

Sastojci za kremu:

  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • 500 g jagoda

Priprema:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (miksajte bjelanjke i kad se počnu pjeniti dodajte po malo šećera).
Na pleh stavite papir za pečenje, posuti listićima badema i običnim šećerom, na to stavite šaumu.
Koru peći na 180 C dok ne dobije boju, oko 20 min. Kad se kora ohladi premažite šlagom u koji ste umješali jagode.
Sve zarolajte. 
Od voća možete staviti i maline, borovnice, ribizl....
 

 

 

 

 

 

 

 

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)