Švarcvald torta
Sastojci:
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 15 dag brašna
- 15 dag slatkih mrvica - drobljeni keksi
- 5 dag oraha
- 5 dag kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 kg očišćenih višanja
- 1 l soka od višanja
- 15 dag gustina
- 30 dag šećera
- rum
- punč za aromu
- tučeno slatko vrhnje (oko 0,5 l)
- ribana čokolada
- čokoladne mrvice
- višnje
Priprema:
Istucite bjelanjke, postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i šećer. Zatim lagano umiješajte ostale sastojke i ispecite biskvit u okruglom kalupu. Kad se ohladi razrežite ga na dva dijela.
Višnje očistite od koštica i stavite na cjedilo. Od sakupljenog soka i ostatka do 1 litre koji napravite od sirupa i gustina uz dodatak šećera napravite kremu i to tako da dio soka umiješate s gustinom i šećerom, a ostatak stavite da zavrije. Pomiješajte dvije tekućine i ostavite da vrije 3 minute. Skinite s vatre i kada se ohladi umiješajte višnje.
Biskvit poškropite rum punčem i premažite polovicom nadjeva. Dodajte drugi dio biskvita i ponovno bogato premažite kremom. Cijelu tortu obilato premažite šlagom i napravite ukrase od šlaga.
Tortu po rubu posipajte čokoladnim mrvicama a na vrhu ribanom čokoladom i višnjama. Dobro je ohladite i poslužite nakon 2 sata stajanja u hladnjaku.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 8
- Vaše oznake (tagovi): kolači s čokoladom / torta / torte i slastice
- Sastojci: brašno / čokoladne mrvice / gustin / jaja / kakao / orasi / prašak za pecivo / punč / ribana čokolada / rum / šećer / slatke mrvice / slatko vrhnje / sok od višanja / višnje
odlična