12 glavica luka
75 g masti
750 g goveđih odrezaka
sol
papar
1 režanj bijelog luka
majčina dušica
1 žlica sjeckanog selena
½ naribane limunove kore
sok od cijelog limuna
½ šalice vode
2 žlice narezane svježe paprike
Priprema:
Očišćeni se luk izreže i prži na masti dok ne dobije zlatno smeđu boju. U istoj posudi se dalje prži govedina, koja se posoli i zapapri. Kao začin služi sitno sjeckani češnjak, majčina dušica, selen, limunova kora i limunov sok. Sve se to dobro miješa da ne zagori i da luk ne potamni jer inače postaje gorak. U toku prženja dodaje se malo vode i narezana svježa paprika.
Servira se uz krumpir, rezance ili žličnjake.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
- 12 glavica luka
- 75 g masti
- 750 g goveđih odrezaka
- sol
- papar
- 1 režanj bijelog luka
- majčina dušica
- 1 žlica sjeckanog selena
- ½ naribane limunove kore
- sok od cijelog limuna
- ½ šalice vode
- 2 žlice narezane svježe paprike
Priprema:
Očišćeni se luk izreže i prži na masti dok ne dobije zlatno smeđu boju. U istoj posudi se dalje prži govedina, koja se posoli i zapapri. Kao začin služi sitno sjeckani češnjak, majčina dušica, selen, limunova kora i limunov sok. Sve se to dobro miješa da ne zagori i da luk ne potamni jer inače postaje gorak. U toku prženja dodaje se malo vode i narezana svježa paprika.
Servira se uz krumpir, rezance ili žličnjake.