Govedina s lukom

Autor: Lela88   (palac x 10483) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
12 glavica luka 75 g masti 750 g goveđih odrezaka sol papar 1 režanj bijelog luka majčina dušica 1 žlica sjeckanog selena ½ naribane limunove kore sok od cijelog limuna ½ šalice vode 2 žlice narezane svježe paprike Priprema: Očišćeni se luk izreže i prži na masti dok ne dobije zlatno smeđu boju. U istoj posudi se dalje prži govedina, koja se posoli i zapapri. Kao začin služi sitno sjeckani češnjak, majčina dušica, selen, limunova kora i limunov sok. Sve se to dobro miješa da ne zagori i da luk ne potamni jer inače postaje gorak. U toku prženja dodaje se malo vode i narezana svježa paprika.
Servira se uz krumpir, rezance ili žličnjake. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 12 glavica luka
  • 75 g masti
  • 750 g goveđih odrezaka
  • sol
  • papar
  • 1 režanj bijelog luka
  • majčina dušica
  • 1 žlica sjeckanog selena
  • ½ naribane limunove kore
  • sok od cijelog limuna
  • ½ šalice vode
  • 2 žlice narezane svježe paprike
Priprema:

Očišćeni se luk izreže i prži na masti dok ne dobije zlatno smeđu boju. U istoj posudi se dalje prži govedina, koja se posoli i zapapri. Kao začin služi sitno sjeckani češnjak, majčina dušica, selen, limunova kora i limunov sok. Sve se to dobro miješa da ne zagori i da luk ne potamni jer inače postaje gorak. U toku prženja dodaje se malo vode i narezana svježa paprika.
Servira se uz krumpir, rezance ili žličnjake.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)