Husarski kolačići
Sastojci:
- 20 dkg brašna
- 14 dkg maslac
- 7 dkg šećera
- 2 žumanjka
- pekmez
- sok od limuna
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Prosijte brašno na dasku za miješanje i po njoj raspodijelite maslac narezan na listiće.
U sredinu brašna stavite žumanjke i šećer pa zamijesite prhko tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite na 2 sata u hladnjak.
Zagrijte pećnicu na 200C, stavite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu, tanko ga razvaljajte, pa izrežite okrugle kolutiće promjera cca 3,5 cm. Posložite ih na lim i pecite 10 min. na srednjoj prečki da postanu zlatnožuti. Pažljivo ih odvojite nožem od lima, još tople premazati pekmezom. Pekmez pomiješati s limunovim sokom, pa njome premazati kolutiće i na kraju kolačiće posuti šećer u prahu.
- Vaše oznake (tagovi): blagdanski recept / kolači i slastie
- Sastojci: prhko tijesto / sok od limuna / pekmez / maslac