Krmenadle s jabukama na talijanski način
Sastojci
Za 6 osoba:
- 6 krmenadli od po 150 g
- sol
- papar
- 1/8 žličice ružmarina u prahu
- 1/8 žličice lovora u prahu
- 60 g maslaca
- 2 žlice ulja
- 1 kg oljuštenih i na kriške isječenih kiselih jabuka
Priprema:
Krmenadle očistiti od kožica, odstraniti kraću kost i lagano ih izlupati batićem. Posoliti, zapapriti i posuti ružmarinom i lovorom. Spustiti na zagrijani maslac i ulje i naglo propržiti s jedne i druge strane. Zatim ih staviti u vatrostalnu zdjelu, poredati oko njih jabuke, preliti sokom od krmenadli i peći u umjereno zagrijanoj pećnici (225°C) oko 15 minuta. Služiti u istoj zdjeli.
- Vaše oznake (tagovi): svinjetina
- Sastojci: jabuka / maslaca