Pečeni krumpir
Sastojci :
- 3 žlice maslaca, rastopljeni
- 3 žlice ekstra - djevičanskog maslinovog ulja
- 10 - 12 krumpira, oguljen
- sol, papar
- 1 mala glavica luka, oguljen i narezan vrlo tanko
- 1/2 žličice crvene paprike
- 4-6 grančica svježeg timijana
- oko 3 grama pancete
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Kombinirajte ulje i rastopljeni maslac u maloj zdjelici. Staviti na stranu.
Premažite okruglu posudu za pečenje s malo maslaca i ulja.
Narežite krumpir tanko, rasporedite krumpir vertikalno u posudu za pečenje. Posložite kriške luka između ploški krumpira. Pospite sa soli, paprom i crvenom paprikom. Premažite s preostalom mješavinom maslaca i ulja.
Peći 1 sat i 25 minuta otkrivene. Ako ste primjetilii za vrijeme pečenja da se krumpiri previše osušio dodajte malo maslinovog ulja / maslaca.
Dok se krumpir peće, pancetu popržite u maloj tavi. Uklonite i ocijedite na papirnatom ručniku. Staviti na stranu.
Izvadite krumpir iz pećnice .
Dodajte pancetu, položite grančice timijana na vrh krumpira. Pecite još 35 minuta. Izvadite iz pećnice.
Pospite još malo soli. Poslužite odmah i poslužite sa vrhnjem.
recept sa stranice http://www.joybx.net/articles/802.html
super, to ću probati...lep pozdrav
super
Ми се допаѓа