Patka s mlincima i koprivom
Sastojci:
- Pačja prsa 0,60 kg
- Bučino ulje 0,1 l
- Maslac 0,10 kg
- Bučine koštice 0,10 kg
- Šljivovica 0.05 l
- Bijelo vino 0,3 l
- Temeljac od povrća 0,2 l
- Krepki umak 0,2 l
- Mlinci od kopriva 0,15
- Zagorski mlinci 0,15
- Dimljeni špek 0,08
- Vrhnje kiselo 0,20
- Med od kestena 1 žlica velika
- Sol, papar prema potrebi
- Svježe začinsko bilje prema potrebi
Priprema:
Pačja prsa marinirati u bučinom ulju, sa začinima. Prsa zatim oblikovati i premazati nadjev od sjeckanih bučinih koštica i blanširanih kopriva. Dresirati, naglo sotirati, a peći u pećnici. Glazirati prsa medom.
Link izvora / potpis autora: Srednja škola Zabok, učenici: Vjekoslav Flegar i Matija Antol, kontakt: Branka Kralj
- Vaše oznake (tagovi): jela od mesa / jela od peradi
- Sastojci: pačja prsa / bučino ulje / mlinci / temeljac / vrhnje / bijelo vino / maslac / med