Medena priča Zagorja
Pobjedničko jelo Zagorskog chef-a
Sastojci:
- 0,150 kg pačjih prsa
- 0,05 kg kozjeg sira
- 0,03 kg bučinih koštica
- 0,01 l bučinog ulja
- 0,02 kg meda
- 0,005 kg ružmarina
- 0,002 kg češnjaka
- 0,002 kg soli
- 0,03 kg paprike crvene
- 0,02 kg rikule
Priprema:
Pačja prsa mariniramo u bučinom ulju, ružmarinu, češnjaku, soli, papru i medu. Potom napravimo džepić na pačjim prsima i punimo kozjim sirom začinjenim bučinim uljem, medom i bučinim košticama. Pečemo na 180 stupnjeva celzijusa 20 min.
Sastojci za nabujak
- maslac – 0,03 kg
- jaja – 1 kom
- sir svježi – 0,1 kg
- buča žuta – 0,1 kg
- buča zelena – 0,1 kg
- pšenična krupica – 0,2 kg
- paprika crvena – 0,1 kg
- krumpir – 0,1 kg
Priprema nabujka
Zagrijati pećnicu, Tikvice i papriku narezati na kockice, krumpir oguliti, naribati, sitno nasjeckati češnjak i luk, izmutiti jaja sa soli i paprom, u jaja umješati sir, buču zelenu i žutu, krumpir i papriku te stavimo u kalupe i pečemo na 180 stupnjeva celzijusa 30 min.
Link izvora / potpis autora: Ivica Žulj
- Vaše oznake (tagovi): jela od peradi
- Sastojci: bučino ulje / med / paprika / rikula / ružmarin / sir / sol