Medena priča Zagorja

Autor: admin   (palac x 179874) |moji recepti

0
0,150 kg pačjih prsa 0,05 kg kozjeg sira 0,03 kg bučinih koštica 0,01 l bučinog ulja 0,02 kg meda 0,005 kg ružmarina 0,002 kg češnjaka 0,002 kg soli 0,03 kg paprike crvene 0,02 kg rikule Priprema: Pačja prsa mariniramo u bučinom ulju, ružmarinu, češnjaku, soli, papru i medu. Potom napravimo džepić na pačjim prsima i punimo kozjim sirom začinjenim bučinim uljem, medom i bučinim košticama. Pečemo na 180 stupnjeva celzijusa 20 min. Sastojci za nabujak maslac – 0,03 kg jaja – 1 kom sir svježi – 0,1 kg buča žuta – 0,1 kg buča zelena – 0,1 kg pšenična krupica – 0,2 kg paprika crvena – 0,1 kg krumpir – 0,1 kg Priprema nabujka Zagrijati pećnicu, Tikvice i papriku narezati na kockice, krumpir oguliti, naribati, sitno nasjeckati češnjak i luk, izmutiti jaja sa soli i paprom, u jaja umješati sir, buču zelenu i žutu, krumpir i papriku te stavimo u kalupe i pečemo na 180 stupnjeva celzijusa 30 min.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)
Pobjedničko jelo Zagorskog chef-a
medena priča

Sastojci:

  • 0,150 kg pačjih prsa
  • 0,05 kg kozjeg sira
  • 0,03 kg bučinih koštica
  • 0,01 l bučinog ulja
  • 0,02 kg meda
  • 0,005 kg ružmarina
  • 0,002 kg češnjaka
  • 0,002 kg soli
  • 0,03 kg paprike crvene
  • 0,02 kg rikule

Priprema:

Pačja prsa mariniramo u bučinom ulju, ružmarinu, češnjaku, soli, papru i medu. Potom napravimo džepić na pačjim prsima i punimo kozjim sirom začinjenim bučinim uljem, medom i bučinim košticama. Pečemo na 180 stupnjeva celzijusa 20 min.

Sastojci za nabujak

  • maslac – 0,03 kg
  • jaja – 1 kom
  • sir svježi – 0,1 kg
  • buča žuta – 0,1 kg
  • buča zelena – 0,1 kg
  • pšenična krupica – 0,2 kg
  • paprika crvena – 0,1 kg
  • krumpir – 0,1 kg

Priprema nabujka

Zagrijati pećnicu, Tikvice i papriku narezati na kockice, krumpir oguliti, naribati, sitno nasjeckati češnjak i luk, izmutiti jaja sa soli i paprom, u jaja umješati sir, buču zelenu i žutu, krumpir i papriku te stavimo u kalupe i pečemo na 180 stupnjeva celzijusa 30 min.
 

Prosjek: 3.7 (+3)
Link izvora / potpis autora: Ivica Žulj
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)