Srnetina s medom i šljivama
Uopće ne znam kad i kako je ovaj recept nastao...vjerojatno iz dosade i želje za nečim novim :))
- 1 kg srnećeg mesa (komadi koji nisu za peć)
- 1 dcl ulja
- 2 kapule
- peršin
- 3 mrkve
- sol
- papar
- ružmarin
- lovor
- crvena paprika
- 3 žlice meda
- 7-8 suhih šljiva
- malo ljute papričice (1/5 male žlice)
Kapulu staviti minutu na ulje, dodati peršin i nasjeckanu mrkvu. Pustiti još minutu da baci šug. nakon toga dodati meso, pirjati par minuta uz miješanje, te uliti 4 dcl vode.
Začine dodati po želji.
Nakon 20 minuta dodati med i šljive, te ljutu papričicu. Sve skupa kuhati dok srnetina ne bude gotova.
Srneće meso je kao piletina, brzo je gotovo, te ga je lako spremati, a nevjerojatnog je okusa.
Savjet: ukoliko vam se čini da jelo nije dovoljno gusto, stavite 1,5 žlicu krušnih mrvica 5 min prije skidanja s vatre.
Poslužite uz rižu, pire krumpir ili njoke
- Sastojci: crvena paprika / srneće meso / med / ružmarin / sol / piletina / ulje