Srnetina s medom i šljivama

recepti_bez_slike
Uopće ne znam kad i kako je ovaj recept nastao...vjerojatno iz dosade i želje za nečim novim :))
  • 1 kg srnećeg mesa (komadi koji nisu za peć)
  • 1 dcl ulja
  • 2 kapule
  • peršin
  • 3 mrkve
  • sol
  • papar
  • ružmarin
  • lovor
  • crvena paprika
  • 3 žlice meda
  • 7-8 suhih šljiva
  • malo ljute papričice (1/5 male žlice)

Kapulu staviti minutu na ulje, dodati peršin i nasjeckanu mrkvu. Pustiti još minutu da baci šug. nakon toga dodati meso, pirjati par minuta uz miješanje, te uliti 4 dcl vode.

Začine dodati po želji.

Nakon 20 minuta dodati med i šljive, te ljutu papričicu. Sve skupa kuhati dok srnetina ne bude gotova.

Srneće meso je kao piletina, brzo je gotovo, te ga je lako spremati, a nevjerojatnog je okusa.

Savjet: ukoliko vam se čini da jelo nije dovoljno gusto, stavite 1,5 žlicu krušnih mrvica 5 min prije skidanja s vatre.

Poslužite uz rižu, pire krumpir ili njoke

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)