35 dag brašna
12 dag masti
10 dag šećera
1 jaje
1 mala žlica sode bikarbone
2 žlice kiselog vrhnja
Ukras:
2 šlag pjene
Krema:
1/2 l mlijeka
3 žutanjka
3 žlice šećera
3 žlice oštrog brašna
3 bjelanjka
6 žlica šećera u prahu
2 vanili šećera
Postupak pripreme
Izraditi meko, glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući mast, šećer i jaje. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na tri dijela i svaki posebno razvaljati. Na obrnutoj strani pleha ispeći tri kore (odvojeno). Dvije kore namazati kremom i preklopiti jednu preko druge. Na gornju površinu postaviti treću koru. Ostaviti kolač da se hladi i kore omekšaju. Drugi dan vanjske površine ukrasiti šlag pjenom.
KREMA: U vrelom mlijeku ukuhavati žutanjke sa šećerom. Stalno mješajući dodati otopljeno brašno (razmućeno brašno u malo mlijeka). Masu skloniti s vatre i u mlako umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom i vanili šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci
- 35 dag brašna
- 12 dag masti
- 10 dag šećera
- 1 jaje
- 1 mala žlica sode bikarbone
- 2 žlice kiselog vrhnja
Ukras:
Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 3 žutanjka
- 3 žlice šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 3 bjelanjka
- 6 žlica šećera u prahu
- 2 vanili šećera
Postupak pripreme
Izraditi meko, glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući mast, šećer i jaje. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na tri dijela i svaki posebno razvaljati. Na obrnutoj strani pleha ispeći tri kore (odvojeno). Dvije kore namazati kremom i preklopiti jednu preko druge. Na gornju površinu postaviti treću koru. Ostaviti kolač da se hladi i kore omekšaju. Drugi dan vanjske površine ukrasiti šlag pjenom.
KREMA: U vrelom mlijeku ukuhavati žutanjke sa šećerom. Stalno mješajući dodati otopljeno brašno (razmućeno brašno u malo mlijeka). Masu skloniti s vatre i u mlako umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom i vanili šećerom.