pile srednje veličine
50 grama maslaca
1 limun
2 žličice krušnih mrvica
žličica nasjeckanog ružmarina
2 žlice ulja
papar
sol
Priprema:
Očišćeno pile dobro operite, osušite, u pile stavite cijeli limun koji ste prethodno dobro oprali. Vežite pile, posolite, popaprite, stavite ga u posudu s malo ulja i maslacem i pecite četvrt sata na jakoj vatri. Stavite pile u pećnicu na umjerenu vatru i nastavite peći još sat i pol, zalijevajući s vremena na vrijeme sokom što se skuplja na dnu posude. Pile koje ste izvadili iz pećnice posipajte žličicom krušnih mrvica pomiješanih s polovicom ružmarina i preostalim rastopljenim maslacem. Ponovno stavite pile u toplu pećnicu na desetak minuta. Izvadite ga iz pećnice i ponovite prijašnju operaciju s mrvicama, ružmarinom i preostalim maslacem. Držite ga u pećnici još četvrt sata, zatim narežite na komade, odstranite limun i poslažite rezano pile na tanjur. Kao prilog poslužite pečeni ili prženi krumpir.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci:
- pile srednje veličine
- 50 grama maslaca
- 1 limun
- 2 žličice krušnih mrvica
- žličica nasjeckanog ružmarina
- 2 žlice ulja
- papar
- sol
Priprema:
Očišćeno pile dobro operite, osušite, u pile stavite cijeli limun koji ste prethodno dobro oprali. Vežite pile, posolite, popaprite, stavite ga u posudu s malo ulja i maslacem i pecite četvrt sata na jakoj vatri. Stavite pile u pećnicu na umjerenu vatru i nastavite peći još sat i pol, zalijevajući s vremena na vrijeme sokom što se skuplja na dnu posude. Pile koje ste izvadili iz pećnice posipajte žličicom krušnih mrvica pomiješanih s polovicom ružmarina i preostalim rastopljenim maslacem. Ponovno stavite pile u toplu pećnicu na desetak minuta. Izvadite ga iz pećnice i ponovite prijašnju operaciju s mrvicama, ružmarinom i preostalim maslacem. Držite ga u pećnici još četvrt sata, zatim narežite na komade, odstranite limun i poslažite rezano pile na tanjur. Kao prilog poslužite pečeni ili prženi krumpir.