Piletina u limunu
Da malo razbije monotoniju s pilećim receptima, mama je često znala kombinirati piletinu i limun. Evo kako:
Sastojci :
- jedno pile
- 2 žlice maslinovog ulja
- 0,5 dl limunova soka
- 1 dl pileće juhe ( može i od kocke)
- 30 g maslaca
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica listića ružmarina
- ljuta paprika
- 1 dl bijelog vina
- limunova korica ( narezana)
priprema:
Narežite pile na komadiće, pripremite veliku tavu, i popržite na maslacu. Dodajte sastojke - ružmarin, češnjak, ljutu papriku i deci vina. Tavicu poklopite, dinstajte cca 40 minuta. Piletinu odložite, a u tavu u kojoj je dinstana dodajte sada juhu, limunov sok i koricu, te
kuhajte par minuta. Dobivenim umakom na kraju prelijte meso i poslužite...
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 5
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / piletina
- Sastojci: češnjak / limunov sok / limunova korica / maslac / paprika / piletina / ružmarin / temeljac