Mini torta

recepti_bez_slike
1 jaje 20 g šećera 20 g brašna 20 g mlevenog lešnika 20 g badema/oraha 5 ml ulja Priprema Odvoiti žumance od bjelanaca (prvo pripremiti badem i lesnik, peci) od belanaca i šećera i umutiti čvrst šaum, žumance i ulje dobro sjediniti i dodati umućenom šaumu. Obe mase lagano izmešati, dodati pripremljeni mljeveni lešnik. Brašno i masu lagano spoiti. Pripremljenu masu rasporediti po pek papiru. Masu peći u zagrijanoj pečnici od 220°C. Peći 20 min. Fil: 250 g mlijeka 40 g gustina 125 g šećera vanilin šećer Priprema: Gustin sa malo mlijeka sjediniti. Prokuvano mlijeko sipati na gustin i iskuvati krem uz neprekidno mješanje. Dodati 125g margarina i mešati žicom. Izmešati i umutiti (u pripremljen krem dodatiti 50 mljevenog pecenog lješnika i badema) 30g slaga umućenog. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Osnovna biskvitna masa

  • 1 jaje
  • 20 g šećera
  • 20 g brašna
  • 20 g mlevenog lešnika
  • 20 g badema/oraha
  • 5 ml ulja

Priprema

Odvoiti žumance od bjelanaca (prvo pripremiti badem i lesnik, peci) od belanaca i šećera i umutiti čvrst šaum, žumance i ulje dobro sjediniti i dodati umućenom šaumu. Obe mase lagano izmešati, dodati pripremljeni mljeveni lešnik. Brašno i masu lagano spoiti.
Pripremljenu masu rasporediti po pek papiru. Masu peći u zagrijanoj pečnici od 220°C. Peći 20 min.

Fil:

  • 250 g mlijeka
  • 40 g gustina
  • 125 g šećera
  • vanilin šećer

Priprema:

Gustin sa malo mlijeka sjediniti. Prokuvano mlijeko sipati na gustin i iskuvati krem uz neprekidno mješanje. Dodati 125g margarina i mešati žicom. Izmešati i umutiti (u pripremljen krem dodatiti 50 mljevenog pecenog lješnika i badema) 30g slaga umućenog.

Prosjek: 4.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Pajic Edis
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)