Lička juha
Sastojci (za 10 osoba):
- 0,50 kg janjećih pluća
- 2 jaja
- 0,05 kg brašna
- 0,40 kg krumpira
- 0,30 kg mrkve
- 0,30 kg celera
- 0,30 kg crvenog luka
- 0,20 kg limuna
- 0,20 l kiselog vrhnja
- malo ulja
- Po želji dodati: sol , papar, vegetu, crvenu papriku
Priprema:
Luk usitniti i popržiti na ulju, a zatim dodati na kocke (1x1 cm) narezano meso. Meso je potrebno dinstati sve dok ne pusti svu vodu, a nakon toga dodati isjeckano korjenasto povrće (mrkva, celer i peršin) i sve zajedno dinstati oko 20 min. Potom dodati janjeća pluća, također isjeckana na kockice, i nastaviti dinstati još 15 min. Na kraju sve preliti vodom, a kad voda zakuha, kuhati na laganoj vatri još 1 sat, zatim začiniti te usuti smjesu od jaja, vrhnja i limunovog soka.
Link izvora / potpis autora: TZO Plitvička jezera
- Vaše oznake (tagovi): juha