Rižoto s povrćem
sastojci
- 1 veca solja rize
- grasak
- mrkva
- paradajs
- zacini
- 1 glavica crvenog luka
- 1-2 cesnja bijelog luka
postupak
na masnocu staviti luk da se przi,pa dodati malo vegete,a zatim istresti grasak i mrkvu ( ja sam gotovo zamrznuto uzela )i sve prodinstati,dodati opranu rizu i dalje dinstati.dodati izrezan paradajs na kockice i bjeli luk.ja sam dodala mlo i senfa i ajvara,sve po jednu jusnu zlicu.naliti vodom i kuhati dok se riza ne skuha.na kraju sam dodala jos prokuhano gotovo povrce,( carska mjesavina )450 gr. moze se dodati meso po zelji,ja sam piletinu,samo poprzenu na vegeti.
na laganoj vatri prziti piletinu s obe strane,kad je vec gotova zaliti s malo vode ,tek toliko da pusti sok.mislim da se moze dobro viditi na fotografiji.eto ga i dobar tek.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Sastojci: bijeli luk / crveni luk / riža / rajčica / luk
A to stoji što kažete, ali prema slici izgledate lijepo i nimalo punašno...a bogme ni muž ;)
Znači da kruh, slatko, kalorije - ipak su u granicama normale. Pravila sam danas rižoto, super mi je lagan za ove lude vrućine, uopće nemogu jesti meso ni ništa teško. Vjerujem da smo svi u sl.situaciji
Ovo baš lijepo izgleda i brzo je gotovo. Ako se ne varam, nešto slično sam od Vas već prepisala. Jadraka, stvarno imate super recepte, koliko Vaš muž ima kila? haha
e sad si me nasmijala posteno.a nepitas koliko ja imam kila,uvijek sam na nekim dijetama,najbolje je neznati nista pravit.mene ti oni tocevi od pecenja najvise prevare,domaci kruh,pa mlo umocis i eto ti kila.a sto se tice recepata,drago mi je sto vam se svidjaju i hvala,,,,,,a volila bi da i mozemo zajedno isprobati.