9 jaja
9 žlica šećera
9 žlica mljevenih oraha
2 žlica brašna
1/2 praška za pecivo
Fil:
1 L mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
2 žlice gustina
4 žlice šećera
2 žlice vanilija ekstrakta
250 g maslaca
I još:
5-6 banana
Glazura:
120 g tamne čokolade
80g maslaca
8 zlica slatkog vrhnja
Jaja izradite odvojeno, žumanjke sa šećerom i ekstraktom a bjelanjke sa prstohvatom soli. Lagano pomiješajte dvije smjese pa dodajte orahe, prašak za pecivo i brašno.
Smjese ima puno pa ako kore želite peci u kalupu za torte predlažem da ispečete u dvije kore odvojeno jer ce vam iscuriti. Ja sam ovaj puta pekla u velikom limu iz pečnice i opet na kraju dobila jedan veliki, visoki kolač.
Pecite na 175C oko 25-30 min.
Odvojite cca 200 ml mlijeka i pomiješajte sa pudingom, brašnom i gustinom. Ostatak prokuhajte sa šećerom. Istresite puding u vrelo mlijeko i konstantno miješajte dok ne zgusne. Prebacite u drugu zdjelu, dodajte ekstrakt i pokrijte prozirnom folijom. Foliju priljubite skroz uz kremu kako vam se ne bi stvarala kondenzacija.
U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature.
Koru prerezite na dva dijela. Prvu premažite polovicom kreme, pokrijte drugom korom te premažite ostatak kreme. Poslažite polovice banana te zalijte čokoladnom glazurom za koju sve sastojke otopite na pari.
Po želji kolac možete premazati i tučenim slatkim vrhnjem ili samo posuti orasima.
Dobar tek!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.9 (+7)
Biskvit:
- 9 jaja
- 9 žlica šećera
- 9 žlica mljevenih oraha
- 2 žlica brašna
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 1 L mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 2 žlice brašna
- 2 žlice gustina
- 4 žlice šećera
- 2 žlice vanilija ekstrakta
- 250 g maslaca
I još:
Glazura:
- 120 g tamne čokolade
- 80g maslaca
- 8 zlica slatkog vrhnja
Jaja izradite odvojeno, žumanjke sa šećerom i ekstraktom a bjelanjke sa prstohvatom soli. Lagano pomiješajte dvije smjese pa dodajte orahe, prašak za pecivo i brašno.
Smjese ima puno pa ako kore želite peci u kalupu za torte predlažem da ispečete u dvije kore odvojeno jer ce vam iscuriti. Ja sam ovaj puta pekla u velikom limu iz pečnice i opet na kraju dobila jedan veliki, visoki kolač.
Pecite na 175C oko 25-30 min.
Odvojite cca 200 ml mlijeka i pomiješajte sa pudingom, brašnom i gustinom. Ostatak prokuhajte sa šećerom. Istresite puding u vrelo mlijeko i konstantno miješajte dok ne zgusne. Prebacite u drugu zdjelu, dodajte ekstrakt i pokrijte prozirnom folijom. Foliju priljubite skroz uz kremu kako vam se ne bi stvarala kondenzacija.
U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature.
Koru prerezite na dva dijela. Prvu premažite polovicom kreme, pokrijte drugom korom te premažite ostatak kreme. Poslažite polovice banana te zalijte čokoladnom glazurom za koju sve sastojke otopite na pari.
Po želji kolac možete premazati i tučenim slatkim vrhnjem ili samo posuti orasima.
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: loveaffair29.blogspot.com
Ovo bi moglo biti aaaaaaaaaaaaaa fino i ukusno.
Svatko od nas je anđeo sa samo jednim krilom, a letjeti možemo tek zagrljeni
odlicne!