Milk kocke

Autor: LoveAffair   (palac x 6151) |moji recepti

4
6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 1 prašak za pecivo 4 žlice kakaa 6 žlica vruće vode Bijela krema: 1 L mlijeka 100 g gustina 4 zlice šećera 100 g bijele čokolade 200 g maslaca 150 g šećera u prahu Čokoladna krema: 200 g Nougat čokolade 5 žlica mlijeka 4 žlice šećera   150 g maslaca Izmiksajte jaja dodavajući šećer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vruću vodu te prosijano i pomijesano brašno,kakao i prašak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice obloženim masnim papirom, 20 min na 180C. Koru ohladite i presjecite na pola. Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 čaše mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i u tome otopite čokoladu. Dodajte gustin u to i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i šećer u prahu Za tamnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite. Biskvit prerežite na pola. Prvu koru premažite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolač je najbolji kada odstoji dan,dva. Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.1 (+7)
milk kocke - slika

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice kakaa
  • 6 žlica vruće vode

Bijela krema:

  • 1 L mlijeka
  • 100 g gustina
  • 4 zlice šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu

Čokoladna krema:

  • 200 g Nougat čokolade
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 žlice šećera  
  • 150 g maslaca

Izmiksajte jaja dodavajući šećer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vruću vodu te prosijano i pomijesano brašno,kakao i prašak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice obloženim masnim papirom, 20 min na 180C. Koru ohladite i presjecite na pola.

Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 čaše mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i u tome otopite čokoladu. Dodajte gustin u to i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i šećer u prahu

Za tamnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite.

Biskvit prerežite na pola. Prvu koru premažite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolač je najbolji kada odstoji dan,dva.
Dobar tek!

Prosjek: 3.1 (+7)
Link izvora / potpis autora: loveaffair29.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)