6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice kakaa
6 žlica vruće vode
Bijela krema:
1 L mlijeka
100 g gustina
4 zlice šećera
100 g bijele čokolade
200 g maslaca
150 g šećera u prahu
Čokoladna krema:
200 g Nougat čokolade
5 žlica mlijeka
4 žlice šećera
150 g maslaca
Izmiksajte jaja dodavajući šećer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vruću vodu te prosijano i pomijesano brašno,kakao i prašak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice obloženim masnim papirom, 20 min na 180C. Koru ohladite i presjecite na pola.
Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 čaše mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i u tome otopite čokoladu. Dodajte gustin u to i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i šećer u prahu
Za tamnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite.
Biskvit prerežite na pola. Prvu koru premažite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolač je najbolji kada odstoji dan,dva.
Dobar tek!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.1 (+7)
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice kakaa
- 6 žlica vruće vode
Bijela krema:
- 1 L mlijeka
- 100 g gustina
- 4 zlice šećera
- 100 g bijele čokolade
- 200 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
Čokoladna krema:
- 200 g Nougat čokolade
- 5 žlica mlijeka
- 4 žlice šećera
- 150 g maslaca
Izmiksajte jaja dodavajući šećer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vruću vodu te prosijano i pomijesano brašno,kakao i prašak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice obloženim masnim papirom, 20 min na 180C. Koru ohladite i presjecite na pola.
Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 čaše mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i u tome otopite čokoladu. Dodajte gustin u to i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i šećer u prahu
Za tamnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite.
Biskvit prerežite na pola. Prvu koru premažite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolač je najbolji kada odstoji dan,dva.
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: loveaffair29.blogspot.com