Ječmeni griz sa medom, kulisa od muškatne buče i karamela
Sastojci ječmena krupica sa medom:
- 0.043 kg ječmena krupica
- 0.5 lit mlijeko
- 2 žlicemed od bagrema
- malo soli
Priprema :
Mlijeko pomiješati sa ječmenom krupicom i kuhati 10 minuta.
Na kraju dodati med pomiješati uliti u posudu i pokriti sa plastičnom foljom.
Sastojci umak od muškatne buče:
- 0.200 kg Muškatna buča
- 0.1 lit vrhnje za kuhanje
- 0.025 kg šećer
- malo soli
Priprema:
Buču skuhati na pari . U visoku posudu dodati sve sastojke i miksati sa štapnim mikserom.
Ohladiti.
Sastojci umak od karamele:
- 0.100 kg šećera
- 0.200 lit vode
Popržiti šećer do zlatne boje i dodati te kuhati do željene gustoće.
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: buča / krupica / med / mlijeko / vrhnje za kuhanje