Ječmeni griz sa medom, kulisa od muškatne buče i karamela

Autor: admin   (palac x 180133) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
0.043 kg ječmena krupica 0.5 lit mlijeko 2 žlicemed od bagrema malo soli Priprema : Mlijeko pomiješati sa ječmenom krupicom i kuhati 10 minuta. Na kraju dodati med pomiješati uliti u posudu i pokriti sa plastičnom foljom. Sastojci umak od muškatne buče: 0.200 kg Muškatna buča 0.1 lit vrhnje za kuhanje 0.025 kg šećer malo soli Priprema: Buču skuhati na pari . U visoku posudu dodati sve sastojke i miksati sa štapnim mikserom. Ohladiti. Sastojci umak od karamele: 0.100 kg šećera 0.200 lit vode Popržiti šećer do zlatne boje i dodati te kuhati do željene gustoće.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci ječmena krupica sa medom:

  • 0.043 kg ječmena krupica
  • 0.5 lit mlijeko
  • 2 žlicemed od bagrema
  • malo soli

Priprema :

Mlijeko pomiješati sa ječmenom krupicom i kuhati 10 minuta.
Na kraju dodati med pomiješati uliti u posudu i pokriti sa plastičnom foljom.

Sastojci umak od muškatne buče:

  • 0.200 kg Muškatna buča
  • 0.1 lit vrhnje za kuhanje
  • 0.025 kg šećer
  • malo soli

Priprema:

Buču skuhati na pari . U visoku posudu dodati sve sastojke i miksati sa štapnim mikserom.
Ohladiti.

Sastojci umak od karamele:

  • 0.100 kg šećera
  • 0.200 lit vode

Popržiti šećer do zlatne boje i dodati te kuhati do željene gustoće.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Mislav Božić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)