juliška

Autor: sntomic   (palac x 114897) |moji recepti

0
6 bjelanjaka umutiti sa 15 dag šećera pa dodati jedan po jedan 6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom 4 - 5 dag kakaa 4 - 5 žlica mljvenih oraha i 2 žlice brašna. 1. gotovu smjesu izliti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 23 x 38 cm. peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta 2. gotov biskvit izvaditi iz pećnice te ga vrućeg zaliti s polovicom preljeva: 15 dag šećera prokuhati s 2 dcl mlijeka 3. Znači, samo polovicu ovog preljeva preliti po biskvitu a od druge polovice pravimo kremu: 15 dag mljevenih oraha umiješati u drugu polovicu vrućeg zaljeva. Ohladiti i dodati 1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina 4. Ovu kremu razvući po ohlađenom biskvitu. 5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli).... poslužiti...   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+4)
jedan fini starinski kolač koji i nije teško napraviti
Recepti - 3 - slika

Za Julišku je potrebno prvo napraviti biskvit:

  • 6 bjelanjaka umutiti sa
  • 15 dag šećera pa dodati jedan po jedan
  • 6 žumanaca, još malo mutiti te umiješati lagano žlicom
  • 4 - 5 dag kakaa
  • 4 - 5 žlica mljvenih oraha i
  • 2 žlice brašna.

1. gotovu smjesu izliti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 23 x 38 cm. peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta

2. gotov biskvit izvaditi iz pećnice te ga vrućeg zaliti s polovicom preljeva:

  • 15 dag šećera prokuhati s
  • 2 dcl mlijeka

3. Znači, samo polovicu ovog preljeva preliti po biskvitu a od druge polovice pravimo kremu:

  • 15 dag mljevenih oraha umiješati u drugu polovicu vrućeg zaljeva. Ohladiti i dodati
  • 1/2 polovicu (125 g) umućenog maslaca ili margarina

4. Ovu kremu razvući po ohlađenom biskvitu.
5. Posuti po kremi ribanu čokoladu ili šlag pjenu (ko voli).... poslužiti...

 

Prosjek: 3.5 (+4)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com/2009/05/juliska.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)