Kokosova salama

recepti_bez_slike
1/4 kg keksa petits beurre 1/4 kg kokosovog brašna  2 cijela jaja 1/4 kg šećera  2 male šalice crne kuhane kave malo kore i soka od limuna Sastojci za filu:  150 gr šećera   150 gr maslaca 1 žumanjak      Sastojci za preljev od čokolade: 200 gr čokolade za kuhanje 2 jušne žlice mlijeka komadić maslaca veličine oraha  1 žumanjak Priprema: Kekse samljeti, umutiti žumanjke i šećer, dodati snijeg od bjelanjaka, hladnu kavu, kokosovo brašno, naribanu koricu od limuna i limunov sok. Sve sastojke dobro izmiješati da se dobije tijesto. Na velikom komadu prozirne folije za hranu razviti tijesto u obliku pravokutnika debljine oko 1/2 cm., kao tanki biskvit. Napraviti fil od potrebnih sastojaka tako što ćemo sve pjenasto stući mikserom. Filu rasporediti po dobivenom biskvitu. Uz pomoć folije zarolati kolač u roladu. Napraviti preljev od čokolade tako što ćemo sve potrebne sastojke staviti u lončić na laganu vatru i miješati dok se čokolada ne otopi. Preliti preko rolade i posuti sa malo kokosa. Ohladiti i hladno rezati na tanke šnitice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovaj kolač jako volim. Recept je star, a kolač ukusan. I ovaj je jedan od onih koji se ne peku!

Sastojci:

  • 1/4 kg keksa petits beurre
  • 1/4 kg kokosovog brašna 
  • 2 cijela jaja
  • 1/4 kg šećera 
  • 2 male šalice crne kuhane kave
  • malo kore i soka od limuna

Sastojci za filu:

  •  150 gr šećera  
  • 150 gr maslaca
  • 1 žumanjak     

Sastojci za preljev od čokolade:

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 2 jušne žlice mlijeka
  • komadić maslaca veličine oraha
  •  1 žumanjak

Priprema:

Kekse samljeti, umutiti žumanjke i šećer, dodati snijeg od bjelanjaka, hladnu kavu, kokosovo brašno, naribanu koricu od limuna i limunov sok. Sve sastojke dobro izmiješati da se dobije tijesto.

Na velikom komadu prozirne folije za hranu razviti tijesto u obliku pravokutnika debljine oko 1/2 cm., kao tanki biskvit.

Napraviti fil od potrebnih sastojaka tako što ćemo sve pjenasto stući mikserom. Filu rasporediti po dobivenom biskvitu. Uz pomoć folije zarolati kolač u roladu.

Napraviti preljev od čokolade tako što ćemo sve potrebne sastojke staviti u lončić na laganu vatru i miješati dok se čokolada ne otopi.

Preliti preko rolade i posuti sa malo kokosa.

Ohladiti i hladno rezati na tanke šnitice.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)