Kokosova salama
Sastojci:
- 1/4 kg keksa petits beurre
- 1/4 kg kokosovog brašna
- 2 cijela jaja
- 1/4 kg šećera
- 2 male šalice crne kuhane kave
- malo kore i soka od limuna
Sastojci za filu:
- 150 gr šećera
- 150 gr maslaca
- 1 žumanjak
Sastojci za preljev od čokolade:
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 2 jušne žlice mlijeka
- komadić maslaca veličine oraha
- 1 žumanjak
Priprema:
Kekse samljeti, umutiti žumanjke i šećer, dodati snijeg od bjelanjaka, hladnu kavu, kokosovo brašno, naribanu koricu od limuna i limunov sok. Sve sastojke dobro izmiješati da se dobije tijesto.
Na velikom komadu prozirne folije za hranu razviti tijesto u obliku pravokutnika debljine oko 1/2 cm., kao tanki biskvit.
Napraviti fil od potrebnih sastojaka tako što ćemo sve pjenasto stući mikserom. Filu rasporediti po dobivenom biskvitu. Uz pomoć folije zarolati kolač u roladu.
Napraviti preljev od čokolade tako što ćemo sve potrebne sastojke staviti u lončić na laganu vatru i miješati dok se čokolada ne otopi.
Preliti preko rolade i posuti sa malo kokosa.
Ohladiti i hladno rezati na tanke šnitice.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: limunov sok / žumanjak / čokolada / biskvit