Kupola od malina
Biskvit:
- 5 dag šećera
- malo praška za pecivo
- 3 jaja
- malo soli
- 7 dag gorke čokolade
- 6 dag brašna
- 5 dag poprženih lješnjaka.
Izmiksajte jaja sa šećerom i malo soli. Dodajte brašno i prašak za pecivo, nasjeckajte čokoladu i popržene lješnjake(ostavite malo za posipat na kraju),pa umiješajte u tijesto.Pecite u okruglom kalupu na 180° oko 30 min.Hladan biskvit prerežite na pola.
Krema:
- 1 vanilija
- 20 dag šećera
- 6 listića želatine
- 50dag svježih ili zamrznutih malina
- 2 žlice škrobnog brašna
- 6 dl vrhnja za šlag
- 1-2 žličice naribane narančine korice
- marmelada.
Prokuhajte vaniliju i šećer u 1 dl vode.Dodajte maline i još kratko prokuhajte.Umiješajte škrobno brašno i narančinu koricu.U malo prohlađenu kremu dodajte otopljenu želatinu.Kad se smjesa dovoljno prohladi pomiješajte ju s izmiksanim vrhnjem za šlag.
Slaganje kolača:
Posudu kupolastog oblika obložite folijom.Ulijte malo manje od pola kreme.Polovicu biskvita izrežite na dimenzije kupole i s obje strane premažite marmeladom od malina(višanja,brusnica...),te stavite na kremu.Na biskvit ulijte ostatak kreme(malo ostaviti za kraj,za popravljanje rubova),a na kremu drugu polovicu biskvita premazanu marmeladom samo s donje strane.Lagano sve pritisnite da se poravna krema.Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.
Sutradan iskrenite kupolu na podložak,malo poravnajte rubove ostatkom kreme i pospite ostatkom lješnjaka i čokolade.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: brašno / jaja / maline / marmelada / prašak za pecivo / šećer / škrobno brašno / šlag / vanilija
Ma ne,to je bilo prije dok je bio onaj natječaj za fotografiju.Sad više ne vrijedi ovaj komentar. :\">
Treba vremena za ovu kombinaciju maline i čokolade, ali mislim da sve što bi komentirala bi bilo višak. Sve žene, probajte ovaj recept i svakako ostavite preko noći, ujutro je odlično! Hvala na receptu!!!!
ovo su moji recepti, lea
Ne dozvoljavaju mi staviti fotografiju.Šteta.Drago mi je da ju je netko konačno otkrio. =D>
Koju dozvolu za fotografiju spominjete? nema nikakvih zabrana...
Još malo.