Jagodasto kremasta torta

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 101721) |moji recepti

1
3 jaja 15 dag oštrog brašna 15 dag margarina 1 vanilija 12 dag šećera pola praška za pecivo Margarin sobne temperature miksati sa šećerom i vanilijom, dodati jedno po jedno jaje i na kraju brašno i prašak za pecivo.Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C 20 min.Kad se ohladi prerezati na pola. Krema od jagoda: 30 dag jagoda 4 dl jogurta od jagoda 1 vanilin šećer 1,5 vrećica želatine pripremljene po uputi na vrećici 10 dag šećera 2,5 dl vrhnja za šlag. Jagode sa šećerom i vanilijom usitniti štapnim mikserom.Malo jogurta zagrijati i otopiti u njemu pripremljenu želatinu.Sve pomiješati s jagodama i umiješati u tučeno vrhnje za šlag. Krema od jogurta: 4 dl tekućeg jogurta 0,9% masnoće 2 vanilin šećera 15 dag šećera 1 vrećica želatine 3dl vrhnja za šlag. Sve sastojke pomiješati(želatinu otopiti u malo vrhnja) i dodati u umućeno vrhnje za šlag. U kalup za tortu staviti pola biskvita,pola kreme od jagoda,zatim poredati na ploškice narezane jagode i preliti ostatak kreme.Staviti drugu polovicu biskvita i isto učiniti s kremom od jogurta.Ostaviti tortu u hladnjaku do sutradan i samo skinuti okvir kalupa,te ukrasiti po želji.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Opet smo slavili rođendan i opet su jagode bile u pitanju.Torta je iskombinirana od 3 različita recepta skinuta s interneta.
Jagodasto kremasta torta

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 15 dag oštrog brašna
  • 15 dag margarina
  • 1 vanilija
  • 12 dag šećera
  • pola praška za pecivo

Margarin sobne temperature miksati sa šećerom i vanilijom, dodati jedno po jedno jaje i na kraju brašno i prašak za pecivo.Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C 20 min.Kad se ohladi prerezati na pola.

Krema od jagoda:

  • 30 dag jagoda
  • 4 dl jogurta od jagoda
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 vrećica želatine pripremljene po uputi na vrećici
  • 10 dag šećera
  • 2,5 dl vrhnja za šlag.

Jagode sa šećerom i vanilijom usitniti štapnim mikserom.Malo jogurta zagrijati i otopiti u njemu pripremljenu želatinu.Sve pomiješati s jagodama i umiješati u tučeno vrhnje za šlag.

Krema od jogurta:

  • 4 dl tekućeg jogurta 0,9% masnoće
  • 2 vanilin šećera
  • 15 dag šećera
  • 1 vrećica želatine
  • 3dl vrhnja za šlag.

Sve sastojke pomiješati(želatinu otopiti u malo vrhnja) i dodati u umućeno vrhnje za šlag.
U kalup za tortu staviti pola biskvita,pola kreme od jagoda,zatim poredati na ploškice narezane jagode i preliti ostatak kreme.Staviti drugu polovicu biskvita i isto učiniti s kremom od jogurta.Ostaviti tortu u hladnjaku do sutradan i samo skinuti okvir kalupa,te ukrasiti po želji.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dinka Zivadinovic's

Postovani prijatelji, bas vam je dobar recep za tortu od Jagoda,toliko sam vam zahvalna, za predivne recepte <3

2
Slika korisnika Dinka Zivadinovic's

Postovani prijatelji, bas vam je dobar recep za tortu od Jagoda,toliko sam vam zahvalna, za predivne recepte <3

3
Slika korisnika Dinka Zivadinovic's

Postovani prijatelji, bas vam je dobar recep za tortu od Jagoda,toliko sam vam zahvalna, za predivne recepte <3

4
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Vrlo jednostavno.

5
Slika korisnika Minna's

Super je i izgleda nije tesko za napraviti. Ja nemam puno iskustva sa zelatinom. Moracu probati.

6
Slika korisnika 78iva's

Ove male tortice su jednom riječju nevjerojatne!!! Morate svakako probati ovaj recept, nisam nikad jela bolju tortu, za ovo nam netreba slastičarna, čak ni za neke važnije prigode...3 recepta u jednom, možda bi dodala još malo više ukrasa na kraju po njoj. Probala sam ukrasiti sa malim čokoladicama od ruma, isto super

7
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Jedino sam htjela staviti još jagodu na svaku torticu,ali mi je prefalilo,a nisam više mogla kupiti.Po njima su samo strugotine bijelei čokolade za kuhanje.Inače ovo što se vidi na fotografiji,po količini je sve x2.