Kuružnjača
Čudo kako malo ljudi zna kakva treba biti prava kuružnjača
Tijesto:
- 0,5 kg kukuruznog brašna
- 1 kg jabuka
- 4 dcl vrhnja
- 1 dcl mlijeka
- 12,5 dkg margarina
- Sol
- Šećer
Priprema:
Sve sastojke pomiješati u tekuću, ne prerijetku smjesu, dodati malo soli (po želji malo šećera).
Zatim polovicu smjese izliti u namašćeni kalup, na to staviti naribane jabuke, te sve skupa preliti ostatkom smjese.
Tijesto:
- 0,5 kg kukuruznog brašna
- 1 kg jabuka
- 4 dcl vrhnja
- 1 dcl mlijeka
- 12,5 dkg margarina
- Sol
- Šećer
Priprema:
Sve sastojke pomiješati u tekuću, ne prerijetku smjesu, dodati malo soli (po želji malo šećera).
Zatim polovicu smjese izliti u namašćeni kalup, na to staviti naribane jabuke, te sve skupa preliti ostatkom smjese.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok se ne zarumeni.