Zimske voćne kocke
Biskvit
- 4 jaja
- 25 dag šećera
- 12,5 dag brašna
- 12,5 dag kokosa
- limunova korica
- 4 žlice ulja
- 8 žlica vruće vode
- 1 prašak za pecivo
Od navedenih sastojaka umiješati biskvit(nije potrebno raditi snijeg od bjelanjaka).
Krema
- 8 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 puding od vanilije
- 4 žlice griza
Priprema
Pećnicu ugrijati na 180°C i uliti tanki sloj biskvitne smjese u pleh, staviti u pećnicu na 5 min.Kad se stvori tanka korica izvaditi i složiti jabuke pomiješane sa šećerom(količina ovisi o kiselosti jabuka),izrezane na manje ploške.Nije potrebno da prekriju cijelu površinu kolača.
Žlicom tanko nanijeti biskvitnu smjesu preko jabuka i ponovo staviti u pećnicu na 5 min.Na zapećeni biskvit složiti kivi pomiješan sa šećerom izrezan na manje komade i preliti ostatkom biskvitne smjese.Ispeći do kraja, oko 30 min.
Dok se biskvit peče skuhati kremu i vruću preliti preko vrućeg biskvita.
Još potrebno
- 5 dag krupno sjeckanih badema
- 4 rebra krupno sjeckane čokolade
Ove sastojke obilno nanijeti na vruću kremu.
- Sastojci: puding od vanilije / kivi / limunova korica / jabuke / jaja / šećer / vanilin šećer / brašno / voda / mlijeko / griz / kokos / ulje