20 dag šećera
4 žumanjka
1 kesica vanilije
1/2 margarina (125 gr)
Sve sastojke pjenasto stući mikserom.
Sastojci za smjesu II :
20 dag brašna
1 kesica praška za pecivo
1,5 žličica kakaa
Sve sastojke izmiješati u suho običnom žlicom
Ostali sastojci:
1 dcl mlijeka
snijeg od 4 bjelanjka
17 dag oraha
Priprema:
U Smjesu I dodati 1 dcl mlijeka, dodati smjesu II, u to umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati orahe. Peći u namazanom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Kad je pečeno, izrezati kocke, ostaviti u limu i zaliti sa šerbetom.
Šerbet ćemo dobiti kad skuhamo 15 dag šećera u 1 - 1,5 dcl vode sve dok se ne počne lijepiti i biti sirupasto, a zatim ćemo u to dodati 1 dcl ruma. Sa time ćemo preliti još vruće kocke.
Zatim ćemo napraviti ČOKOLADNI PRELJEV od 14 dag maslaca, 14 dag čokolade, 14 dag šećera i 2 cijela jaja. Umiješati maslac, šećer i jaja pa staviti na paru i miješati dok ne bude pjenasto, a zatim dodati čokoladu i miješati dok ne bude jednolično pa skinuti sa vatre i preliti po kockama i pustiti da se kolač ohladi.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3 (+1)
Ovo je Majin kolač ili Majine Punč kocke. Recept imam jako dugo, ali to je kolač koji svi volimo i dosta se koristi, pa me je po malo strah da uskoro neću više niti moći čitati što piše, jer sam ga pisala nalivperom i na nekim mjestima tinta je izblijedila, a na pojedinim se po malo i razmazala...Dokaz da se ovaj kolač često pravio!
Sastojci za smjesu I:
- 20 dag šećera
- 4 žumanjka
- 1 kesica vanilije
- 1/2 margarina (125 gr)
Sve sastojke pjenasto stući mikserom.
Sastojci za smjesu II :
- 20 dag brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 žličica kakaa
Sve sastojke izmiješati u suho običnom žlicom
Ostali sastojci:
- 1 dcl mlijeka
- snijeg od 4 bjelanjka
- 17 dag oraha
Priprema:
U Smjesu I dodati 1 dcl mlijeka, dodati smjesu II, u to umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati orahe. Peći u namazanom limu u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Kad je pečeno, izrezati kocke, ostaviti u limu i zaliti sa šerbetom.
Šerbet ćemo dobiti kad skuhamo 15 dag šećera u 1 - 1,5 dcl vode sve dok se ne počne lijepiti i biti sirupasto, a zatim ćemo u to dodati 1 dcl ruma. Sa time ćemo preliti još vruće kocke.
Zatim ćemo napraviti ČOKOLADNI PRELJEV od 14 dag maslaca, 14 dag čokolade, 14 dag šećera i 2 cijela jaja. Umiješati maslac, šećer i jaja pa staviti na paru i miješati dok ne bude pjenasto, a zatim dodati čokoladu i miješati dok ne bude jednolično pa skinuti sa vatre i preliti po kockama i pustiti da se kolač ohladi.
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini