Samoborske kremšnite
Ovaj recept dobila sam kao orginalan od jedne žene koja je radila u slastičarni. Ne znam koliko je autentičan, ali ja radim kremšnite isključivo po ovom receptu ( iako ih ima u puno verzijama) pa ga i vama preporučijem.
Sastojci:
- 6 žutanjka
- 6 bjeljanjka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 4 žlice škrobnog brašna
- 2 pudinga od vanilije
- 1/2 l mlijeka
- 1 l vode
- 2 vanilin šećera
- 6 žlica šećera
Priprema:
U žutanjke staviti 4 žl.šećera, brašno, škrobno brašno i puding i malo hladnog mlijeka da se može razmutiti. Mlijeko i vodu skuhajte sa 6 žl.šećera i ulijte masu kada zakipi. Ulupajte čvrsti snjeg, dodajte vanilij šećer i 6 žl. šećera i dodajte još kipučoj masi i dobro ručno izmješajtej. Kore ispecite, ali ih prije pečenja nabockajte sa vilicom da se nebi napuhnule. Krem masu ulijte na doljnju koru i odmah poklopte sa gornjom.
Javite kako vam se sviđaju.
Link izvora / potpis autora: Lahorka Jelić
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: kore / mlijeko / puding / žutanjka