Slavonski paprenjaci

recepti_bez_slike
50 dkg glatkog brašna 25 dkg svinjske masti 25 dkg 2-3 šake mljevenih oraha 25 dkg šećera 2 cijela jaja i1 žumanjak kora i sok od limuna 2 -3 žličice mljevenih klinčića 2 -3  žličice cimeta pola žličice mljevenog papra 2 vanili šećera Tijesto ostavi da stoji oko pola sata. Razvaljaj na debljinu od 2 prsta i drvenom modlom za paprenjake pritisni tijesto te izreži oblike paprenjaka. Stavi peći u namašteni lim. Ne smiju potamniti i previše se ispeći ( oko pola sata na 180 stupnjeva ). Uvaljati toplo u vanili šećer pomiješan s sitnim ( štaub ) šećerom. Ja imam starinsku modlu od moje mame, ali moglo se kupiti u Maksimirskoj ulici kad se krene od Konzuma u jednom dućančiću sa  stvarčicama od drveta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Umijesi tijesto od:

  • 50 dkg glatkog brašna
  • 25 dkg svinjske masti
  • 25 dkg 2-3 šake mljevenih oraha
  • 25 dkg šećera
  • 2 cijela jaja i1 žumanjak
  • kora i sok od limuna
  • 2 -3 žličice mljevenih klinčića
  • 2 -3  žličice cimeta
  • pola žličice mljevenog papra
  • 2 vanili šećera

Tijesto ostavi da stoji oko pola sata. Razvaljaj na debljinu od 2 prsta i drvenom modlom za paprenjake pritisni tijesto te izreži oblike paprenjaka. Stavi peći u namašteni lim. Ne smiju potamniti i previše se ispeći ( oko pola sata na 180 stupnjeva ). Uvaljati toplo u vanili šećer pomiješan s sitnim ( štaub ) šećerom.

Ja imam starinsku modlu od moje mame, ali moglo se kupiti u Maksimirskoj ulici kad se krene od Konzuma u jednom dućančiću sa  stvarčicama od drveta.

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Zora Diel
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)