Torta od bućinih koštica

recepti_bez_slike
35 dkg šećera 6 jaja 20 dkg bućinih koštica 30 dkg brašna 1 prašak za pecivo 15 žlica vode pekmez Krema: 1 kg mrkve 20 dkg šećera 4 žlice brašna 3 dcl soka od naranče Sok od pola limuna 20 dkg margarina Priprema-tijesto: Žutanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati mljevene koštice, brašno, prašak za pecivo i vodu. Na kraju umiješati snijeg koji se napravi od bjelanjaka. Peći na laganoj temperaturi (175°C). Prerezati tortu u 3 sloja, svaki premazati pekmezom po želji. Priprema-krema: Naribanu mrkvu kuhati sa šećerom i toliko vode da prekrije mrkvu. Mrkvase mora ohladiti. Brašno i sok od naranče i limuna skuhati, u vruće dodati margarin. Zajedno izmiješati mrkvu i skuhanu kremu, te premazati tortu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Tijesto:

  • 35 dkg šećera
  • 6 jaja
  • 20 dkg bućinih koštica
  • 30 dkg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 žlica vode
  • pekmez

Krema:

  • 1 kg mrkve
  • 20 dkg šećera
  • 4 žlice brašna
  • 3 dcl soka od naranče
  • Sok od pola limuna
  • 20 dkg margarina

Priprema-tijesto:

Žutanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati mljevene koštice, brašno, prašak za pecivo i vodu.

Na kraju umiješati snijeg koji se napravi od bjelanjaka. Peći na laganoj temperaturi (175°C).

Prerezati tortu u 3 sloja, svaki premazati pekmezom po želji.

Priprema-krema:

Naribanu mrkvu kuhati sa šećerom i toliko vode da prekrije mrkvu. Mrkvase mora ohladiti.

Brašno i sok od naranče i limuna skuhati, u vruće dodati margarin.

Zajedno izmiješati mrkvu i skuhanu kremu, te premazati tortu.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)