Torta od bućinih koštica
Tijesto:
- 35 dkg šećera
- 6 jaja
- 20 dkg bućinih koštica
- 30 dkg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 15 žlica vode
- pekmez
Krema:
- 1 kg mrkve
- 20 dkg šećera
- 4 žlice brašna
- 3 dcl soka od naranče
- Sok od pola limuna
- 20 dkg margarina
Priprema-tijesto:
Žutanjke i šećer pjenasto umutiti, dodati mljevene koštice, brašno, prašak za pecivo i vodu.
Na kraju umiješati snijeg koji se napravi od bjelanjaka. Peći na laganoj temperaturi (175°C).
Prerezati tortu u 3 sloja, svaki premazati pekmezom po želji.
Priprema-krema:
Naribanu mrkvu kuhati sa šećerom i toliko vode da prekrije mrkvu. Mrkvase mora ohladiti.
Brašno i sok od naranče i limuna skuhati, u vruće dodati margarin.
Zajedno izmiješati mrkvu i skuhanu kremu, te premazati tortu.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: sok od naranče / margarina / jaja