Specijalni kaduljin liker
Kadulja je vrlo ljekovita biljka kojoj je pradomovina naša ljepa Hrvatska, cijelo primorje a raste samoniklo po kamenjaru kako u priobalju tako i po našim otocima. Cvate u svibnju a krajolik poprimi predivnu svijetloljubičastu boju. Karakteriziraju ju mali zeleni listići koji se ističu svojom aromatičnošću. Kadulja se kao začin (osušeni listovi) može stavljati u sva jela. Osim izuzetnog okusa takva su jela i ljekovita.Kadulja je poznata zbog svojih antiseptičkih svojstava te se često upotrebljava za ispiranje usne šupljine, protiv grlobolje i želučanih problema, regulira znojenje te pročišćava krv.
Sastojci:
- 33 lista kadulje
- 2,3 lista bosiljka
- 3 klinčića
- korica od 3 limuna
- 30 dag šećera (može i više ako želite slađi liker)
- 7 dl suhoga bijelog vina
- 6 dl jake rakije ili votke
Priprema:
Sve zajedno staviti u veću staklenku i držati cca. 4 tjedna na suncu ili toplom mjestu.
Procjediti i spremiti u flaše.
Napomena: Konzumirati umjereno ;)
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Vaše oznake (tagovi): ljekovito
Dobro zvući. Morat ću isprobati ovaj recept. Hvala