Brudet

Autor: LanaM   (palac x 39752) |moji recepti

1
1 kg miješane ribe 600 g cijelih kozica 1 kg hobotnice 500 g dagnji 2 luka srednje veličine 2 rajčice srednje veličine 1 jušna žlica koncentrata rajčice 2 lista lovora 75 ml kvasine 1 dcl bijelog vina 1 dcl crvenog vina 2 režnja češnjaka 150 g palente 30 g maslaca maslinovo ulje sol, papar Priprema: Očistiti ribu, školjke, kozice i hobotnicu. Hobotnicu staviti kuhati 35 minuta, a u međuvremenu ribu narezati na komade veličine srednjeg luka, te ju posoliti i popapriti. Ribu popržite sa svih strana na srednje ugrijanom ulju. Luk očisititi i narezati na kolutove te lagano popržiti na istom maslinovom ulju gdje smo pržili ribu. Češnjak očisititi i narezati na sitno i dodati u luk dok se sve lagano ne užuti. Na to dodati rajčicu narezanu na ploške, te dalje pirjati uz mješanje. Kad je luk omekšao dodati ribu, kvasinu, lovorov list, koncentrat rajčice, te na laganoj vatri pustiti da zavrije. Za to vrijeme od glave kozica i jedne trećine količine vode u kojoj se kuhala hobotnica ukuhati brzi temeljac, te ga procjediti. Krakove hobotnnice odvojiti od glave, dodati u brudet, podliti temeljcem, te kuhati desetak minuta uz trešnju lonca (ne miješati). Kada je hobotnica omekšala dodati kozice i školjke, začiniti po okusu, te kuhati 3-4 minute. Skinuti s vatre, posuti kosanim peršinom i pustiti da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme u slanoj vodi otopiti maslac i na rijetko kuhati palentu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Ovo slasno jelo morate napravit....za prste polizat.
Brudet

Sastojci:

  • 1 kg miješane ribe
  • 600 g cijelih kozica
  • 1 kg hobotnice
  • 500 g dagnji
  • 2 luka srednje veličine
  • 2 rajčice srednje veličine
  • 1 jušna žlica koncentrata rajčice
  • 2 lista lovora
  • 75 ml kvasine
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 dcl crvenog vina
  • 2 režnja češnjaka
  • 150 g palente
  • 30 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Očistiti ribu, školjke, kozice i hobotnicu.

Hobotnicu staviti kuhati 35 minuta, a u međuvremenu ribu narezati na komade veličine srednjeg luka, te ju posoliti i popapriti. Ribu popržite sa svih strana na srednje ugrijanom ulju. Luk očisititi i narezati na kolutove te lagano popržiti na istom maslinovom ulju gdje smo pržili ribu. Češnjak očisititi i narezati na sitno i dodati u luk dok se sve lagano ne užuti.

Na to dodati rajčicu narezanu na ploške, te dalje pirjati uz mješanje.

Kad je luk omekšao dodati ribu, kvasinu, lovorov list, koncentrat rajčice, te na laganoj vatri pustiti da zavrije. Za to vrijeme od glave kozica i jedne trećine količine vode u kojoj se kuhala hobotnica ukuhati brzi temeljac, te ga procjediti.

Krakove hobotnnice odvojiti od glave, dodati u brudet, podliti temeljcem, te kuhati desetak minuta uz trešnju lonca (ne miješati).

Kada je hobotnica omekšala dodati kozice i školjke, začiniti po okusu, te kuhati 3-4 minute.

Skinuti s vatre, posuti kosanim peršinom i pustiti da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme u slanoj vodi otopiti maslac i na rijetko kuhati palentu.

 

 

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika senada hasovic's

Super su recepi za 10