Riblji temeljac 1,30 l
Bijela riba 400 g
Luk 200 g
Mrkva 200 g
Korijen celera 100 g
Peršin 80 g
Kuhana riža 80 g
Vino 80 ml
Češnjak 50 g
Sol, papar u zrnu, lovorov list, maslinovo ulje, kriška limuna.
Način pripreme:
Ribu očistiti i staviti u lonac. Dodati prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podliti ribljim temeljcem. Sve skupa staviti da se lagano kuha 15 minuta, zatim izvaditi ribu. U juhu dodati maslinovo ulje i kuhati još 10 minuta. U tanjur staviti ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3 (+2)
Sastojci:
- Riblji temeljac 1,30 l
- Bijela riba 400 g
- Luk 200 g
- Mrkva 200 g
- Korijen celera 100 g
- Peršin 80 g
- Kuhana riža 80 g
- Vino 80 ml
- Češnjak 50 g
- Sol, papar u zrnu, lovorov list, maslinovo ulje, kriška limuna.
Način pripreme:
Ribu očistiti i staviti u lonac. Dodati prepečeni luk, mrkvu, celer, peteljke peršina, papar u zrnu, sol, lovorov list, krišku limuna te podliti ribljim temeljcem. Sve skupa staviti da se lagano kuha 15 minuta, zatim izvaditi ribu. U juhu dodati maslinovo ulje i kuhati još 10 minuta. U tanjur staviti ribu, mrkvu narezanu na sitne kockice, kuhanu rižu i procijeđenu juhu. Na kraju posuti nasjeckanim peršinom.