Njoki s gamberima (kozicama)
Sastojci za 4 osobe
- 1 kg njoka
- 500 g repova kozica (gambera)
- 0,5 dlmaslinovog ulja
- 1crveni luk
- 3 režnjačešnjaka
- 1,5 dlbijelog vina
- 2 žlice koncentrata rajčice ili 1 dl šalše
- malo soli, papra, origana i sjeckanog peršuna malo ribanog parmezana
PripremaVrijeme pripreme:30 min
Težina:Jednostavno
1. njoke skuhamo u kipućoj posoljenoj vodi
2. na maslinovom ulju zazutimo sitno sjeckani luk, dodamo sitno sjeckani češnjak i čim počne "krčkati" dodamo repove kozica (idealno bi bilo kad bi bili svježi, ali mogu i smrznuti odmrznuti) i sve zajedno pirjamo 5 min
3. dodamo koncentrat rajčice ili šalšu, zalijemo bijelim vinom i sve zajedno kuhamo još cca 10 min...
4. dotjeramo okus začinima, soli, paprom, origanom
... umiješamo skuhane njoke, sve dobro promiješamo i poklopimo ugašeno na nekoliko minuta da se umak upije i okusi povežu.
5. prije posluživanja pospemo sitno sjeckanim peršunom...
Posluživanje
poslužimo toplo uz ribani parmezan ili neki drugi tvrdi ribani sir...
Dobar tek :) !
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): njoki s kozicama / noki gamberi