1 šalica blanširane i izmiksane lobode
500g glatkog brašna
1 kvasac ili 1 vrećica suhog kvasca
malo soli
malo šećera
1 jaje
voda i mlijeko
maslinovo ulje
Postupak pripreme:
1.svježi kavas staviti u šalicu s malo šećera, brašna i toplog mlijeka da se podigne
2. u posudu dodati sve sastojke i podignuti kvasac
3.ako vam je zgodnije umjesto svježeg kvasca možete koristiti suhi
4.rukom formirati tijesto te po potrebi dodati još malo brašna i ulja da se tijesto odvaja od posude i da dobijete kuglu
5.tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom da se podigne
6. kad se tijesto podiglo, isipajte ga na pobrašnjenu podlogu i podijelite u 3-4 dijela
7. svaki dio razvaljajte u krug, krug režite na osmine i rolajte u klipiće
8. na masnom papiru klipiće peći oko 20 minuta na 180°C ili ovisno o pećnici
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Loboda ili divlji špinat raste kao korov, a inače je super zdrava namirnica. Može se pripremati kao umak, juha ili dodati u pite, savijače i tijesta.
Sastojci:
- 1 šalica blanširane i izmiksane lobode
- 500g glatkog brašna
- 1 kvasac ili 1 vrećica suhog kvasca
- malo soli
- malo šećera
- 1 jaje
- voda i mlijeko
- maslinovo ulje
Postupak pripreme:
1.svježi kavas staviti u šalicu s malo šećera, brašna i toplog mlijeka da se podigne
2. u posudu dodati sve sastojke i podignuti kvasac
3.ako vam je zgodnije umjesto svježeg kvasca možete koristiti suhi
4.rukom formirati tijesto te po potrebi dodati još malo brašna i ulja da se tijesto odvaja od posude i da dobijete kuglu
5.tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom da se podigne
6. kad se tijesto podiglo, isipajte ga na pobrašnjenu podlogu i podijelite u 3-4 dijela
7. svaki dio razvaljajte u krug, krug režite na osmine i rolajte u klipiće
8. na masnom papiru klipiće peći oko 20 minuta na 180°C ili ovisno o pećnici