Klipići sa lobodom

recepti_bez_slike
1 šalica blanširane i izmiksane lobode 500g glatkog brašna 1 kvasac ili 1 vrećica suhog kvasca malo soli malo šećera 1 jaje voda i mlijeko maslinovo ulje Postupak pripreme: 1.svježi kavas staviti u šalicu s malo šećera, brašna i toplog mlijeka da se podigne 2. u posudu dodati sve sastojke i podignuti kvasac 3.ako vam je zgodnije umjesto svježeg kvasca možete koristiti suhi 4.rukom formirati tijesto te po potrebi dodati još malo brašna i ulja da se tijesto odvaja od posude i da dobijete kuglu 5.tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom da se podigne 6. kad se tijesto podiglo, isipajte ga na pobrašnjenu podlogu i podijelite u 3-4 dijela 7. svaki dio razvaljajte u krug, krug režite na osmine i rolajte u klipiće 8. na masnom papiru klipiće peći oko 20 minuta na 180°C ili ovisno o pećnici Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Loboda ili divlji špinat raste kao korov, a inače je super zdrava namirnica. Može se pripremati kao umak, juha ili dodati u pite, savijače i tijesta.

Sastojci:

  • 1 šalica blanširane i izmiksane lobode
  • 500g glatkog brašna
  • 1 kvasac ili 1 vrećica suhog kvasca
  • malo soli
  • malo šećera
  • 1 jaje
  • voda i mlijeko
  • maslinovo ulje

Postupak pripreme:

1.svježi kavas staviti u šalicu s malo šećera, brašna i toplog mlijeka da se podigne
2. u posudu dodati sve sastojke i podignuti kvasac
3.ako vam je zgodnije umjesto svježeg kvasca možete koristiti suhi
4.rukom formirati tijesto te po potrebi dodati još malo brašna i ulja da se tijesto odvaja od posude i da dobijete kuglu
5.tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom da se podigne
6. kad se tijesto podiglo, isipajte ga na pobrašnjenu podlogu i podijelite u 3-4 dijela
7. svaki dio razvaljajte u krug, krug režite na osmine i rolajte u klipiće
8. na masnom papiru klipiće peći oko 20 minuta na 180°C ili ovisno o pećnici

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)