113 g maslaca, sobna temperatura
50 g šećera
30 g kakaa za kolače
1 veliko jaje istučeno, na sobnoj temperaturi
1 jušna žlica vanila ekstrakta
200 g petit mljevenih keksa
65 g kokosa
50 g oraha ili lješnjaka
DRUGI SLOJ:
56 g maslaca, sobne temperature
2 – 3 jušne žlice mlijeka ili vrhnja
20 g pudinga od vanilije
1/2 jušne žlice vanila ektrakta
230 g prosijanog šečera u prahu
TREĆI SLOJ:
120 g čokolade za kuhanje
14 g maslaca
PRIPREMA
Prvi sloj:
Rastopiti maslac na srednjoj temperaturi
Maknuti s vatre, dodati šečer, kakao i promiješati
Izmutiti jaje i postupno ga dodavati smjesi stalno i brzo miješajući s metlicom ili mikserom na najmanjoj brzini
Vratiti na slabu vatru 2-3 minute, stalno i brzo miješajući
Maknuti s vatre i dodati ekstratkt vanilije
Smjesu uliti i posudu s petit keksima, dodati kokos, orahe i dobro sve promiješati
Smjesu premjestiti u kalup ukupnih dimenzija cca. 46 cm
Smjesu dobro utisnuti pomoću žlice i staviti u frižider na cca. sat vremena
Drugi sloj:
Mikserom izmiksati maslac dok ne postane kremast
Dodati puding od vanilije, ekstrakt vanilije, prosijani šećer u prahu, 2 žlice mlijeka
Sve izmiksati dok ne dobijete kremastu smjesu, po potrebi dodati još jednu ili dvije žlice mlijeka odnosno onoliko koliko je potrebno da smjesa postane kremasta (pazitit da krema ne bude prerijetka, ne smije se razlijevati)
Smjesu rasporediti po prvom sloju i staviti u frižider na cca. pola do sat vremena.
Treći sloj:
Rastopiti čokoladu na pari
Maknuti s vatre i umiješati maslac
Rasporediti po drugom sloju i staviti u frižider na cca desetak min.
S oštrim nožem rezati male kock malo na sobnoj temperaturi da omekša
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
Ove kocke izvorni su recept koji potječe iz Kanade, točnije iz gradića u Britanskoj Kolumbiji - Nanaimo po kojem su kocke i dobile ime. Punog okusa, ova slastica koja ne zahtijeva pečenje osvojiti će vas na prvu.Kremasta tekstura maslaca i bogat okus čokolade neće ostaviti ravnodušnim ni one kojima slastice nisu prvi izbor. Uživajte!
PRVI SLOJ
- 113 g maslaca, sobna temperatura
- 50 g šećera
- 30 g kakaa za kolače
- 1 veliko jaje istučeno, na sobnoj temperaturi
- 1 jušna žlica vanila ekstrakta
- 200 g petit mljevenih keksa
- 65 g kokosa
- 50 g oraha ili lješnjaka
DRUGI SLOJ:
- 56 g maslaca, sobne temperature
- 2 – 3 jušne žlice mlijeka ili vrhnja
- 20 g pudinga od vanilije
- 1/2 jušne žlice vanila ektrakta
- 230 g prosijanog šečera u prahu
TREĆI SLOJ:
- 120 g čokolade za kuhanje
- 14 g maslaca
PRIPREMA
Prvi sloj:
Rastopiti maslac na srednjoj temperaturi
Maknuti s vatre, dodati šečer, kakao i promiješati
Izmutiti jaje i postupno ga dodavati smjesi stalno i brzo miješajući s metlicom ili mikserom na najmanjoj brzini
Vratiti na slabu vatru 2-3 minute, stalno i brzo miješajući
Maknuti s vatre i dodati ekstratkt vanilije
Smjesu uliti i posudu s petit keksima, dodati kokos, orahe i dobro sve promiješati
Smjesu premjestiti u kalup ukupnih dimenzija cca. 46 cm
Smjesu dobro utisnuti pomoću žlice i staviti u frižider na cca. sat vremena
Drugi sloj:
Mikserom izmiksati maslac dok ne postane kremast
Dodati puding od vanilije, ekstrakt vanilije, prosijani šećer u prahu, 2 žlice mlijeka
Sve izmiksati dok ne dobijete kremastu smjesu, po potrebi dodati još jednu ili dvije žlice mlijeka odnosno onoliko koliko je potrebno da smjesa postane kremasta (pazitit da krema ne bude prerijetka, ne smije se razlijevati)
Smjesu rasporediti po prvom sloju i staviti u frižider na cca. pola do sat vremena.
Treći sloj:
Rastopiti čokoladu na pari
Maknuti s vatre i umiješati maslac
Rasporediti po drugom sloju i staviti u frižider na cca desetak min.
S oštrim nožem rezati male kock malo na sobnoj temperaturi da omekša
Link izvora / potpis autora: internet