Moja novogodišnja torta

Autor: jasamja   (palac x 23964) |moji recepti

1
Glavni biskvit je sa moga drugog recepta tj Zlajine torte 2  jedino šta sam dodala i kakao da bude tamna kora. Znači sve isto zamješat, dodat kakao ispeć biskvit i prerezat da se dobiju dvije kore. Biskvit za rolat: 3 jaja 4 žlice šećera 1 vanilijin šećer 2 žlice hladne vode 3 žlice ulja 1 prašak za pecivo 4-5 žlica brašna (možda i manje ovisi o količini vode koju ste dodali Žumanjca posebno izradit sa šećerom i vš .Izlupat čvrst snijeg od bjeljanjaka. U žumanca dodat vodu,ulje te polako brašno i praqšak za pecivo. Staviti u veliki pleh(onaj šta se dobije sa pećnicom) obložen masnim papirom i pećina 180 stupnjeva  otprilike 15 minuta(provjeriti čačkalicom) Pečeni biskvit iskrenuti na vlažnu krpu i umotati u rolat dok pripremimo svce ostalo. Krema za biskvit 1: 3 pudinga vanilija 1 l  mlijeka šećer po uputi na pudingu plus dvije žlice 2 žličice gustina 10 dag bijele čokolade 10 dag margarina od vanilije 10 dag šećera u prahu aroma vanilije Mlijeko staviti da se ugrije .Prašak za puding ,šećer i gustin pomješati  sa tri žlice mlijeka  i dodati u vruće mlijeko(skuhati gusti puding).Dodati bijelu čokoladu ,mješati dok se ne rastopi. Staviti hladit. Margarin sa šećerom u prahu i aromom vanilije dobro izraditi i dodati u ohlađenu kremu. Krema za rolat: 500 ml slatkog vrhnja 30 dag čokolade za kuhanje Slatko vrhnje ugrijati do vrenja i prelit preko razlomljenje čokolade,mješati dok se ne otopi te staviti hladiti. Prvi biskvit lagano natopiti mlijekom i namazati bijelom kremom (polovinom) .Rolat odviti i izrezati u trake od oko 2 cm te namazati sa čokoladnom kremom.svaku traku saviti kao puž na bijelu kremu pa tako dok ne potrošite sve trake biskvita i crne kreme a sa ostatkom crne kreme premazati rolat odozgo.Preko staviti bijelu kremu i popuniti sve neravnine pa opet biskvit.Glazirati čokoladom i ukrasiti po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 4 - slika

Biskvit 1:

Glavni biskvit je sa moga drugog recepta tj Zlajine torte 2  jedino šta sam dodala i kakao da bude tamna kora. Znači sve isto zamješat, dodat kakao ispeć biskvit i prerezat da se dobiju dvije kore.

Biskvit za rolat:

  • 3 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilijin šećer
  • 2 žlice hladne vode
  • 3 žlice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 4-5 žlica brašna (možda i manje ovisi o količini vode koju ste dodali

Žumanjca posebno izradit sa šećerom i vš .Izlupat čvrst snijeg od bjeljanjaka.

U žumanca dodat vodu,ulje te polako brašno i praqšak za pecivo.

Staviti u veliki pleh(onaj šta se dobije sa pećnicom) obložen masnim papirom i pećina 180 stupnjeva  otprilike 15 minuta(provjeriti čačkalicom) Pečeni biskvit iskrenuti na vlažnu krpu i umotati u rolat dok pripremimo svce ostalo.

Krema za biskvit 1:

  • 3 pudinga vanilija
  • 1 l  mlijeka
  • šećer po uputi na pudingu plus dvije žlice
  • 2 žličice gustina
  • 10 dag bijele čokolade
  • 10 dag margarina od vanilije
  • 10 dag šećera u prahu
  • aroma vanilije

Mlijeko staviti da se ugrije .Prašak za puding ,šećer i gustin pomješati  sa tri žlice mlijeka  i dodati u vruće mlijeko(skuhati gusti puding).Dodati bijelu čokoladu ,mješati dok se ne rastopi.

Staviti hladit.

Margarin sa šećerom u prahu i aromom vanilije dobro izraditi i dodati u ohlađenu kremu.

Krema za rolat:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 30 dag čokolade za kuhanje

Slatko vrhnje ugrijati do vrenja i prelit preko razlomljenje čokolade,mješati dok se ne otopi te staviti hladiti.

Prvi biskvit lagano natopiti mlijekom i namazati bijelom kremom (polovinom) .Rolat odviti i izrezati u trake od oko 2 cm te namazati sa čokoladnom kremom.svaku traku saviti kao puž na bijelu kremu pa tako dok ne potrošite sve trake biskvita i crne kreme a sa ostatkom crne kreme premazati rolat odozgo.Preko staviti bijelu kremu i popuniti sve neravnine pa opet biskvit.Glazirati čokoladom i ukrasiti po želji.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)