Glavni biskvit je sa moga drugog recepta tj Zlajine torte 2 jedino šta sam dodala i kakao da bude tamna kora. Znači sve isto zamješat, dodat kakao ispeć biskvit i prerezat da se dobiju dvije kore.
Biskvit za rolat:
3 jaja
4 žlice šećera
1 vanilijin šećer
2 žlice hladne vode
3 žlice ulja
1 prašak za pecivo
4-5 žlica brašna (možda i manje ovisi o količini vode koju ste dodali
Žumanjca posebno izradit sa šećerom i vš .Izlupat čvrst snijeg od bjeljanjaka.
U žumanca dodat vodu,ulje te polako brašno i praqšak za pecivo.
Staviti u veliki pleh(onaj šta se dobije sa pećnicom) obložen masnim papirom i pećina 180 stupnjeva otprilike 15 minuta(provjeriti čačkalicom) Pečeni biskvit iskrenuti na vlažnu krpu i umotati u rolat dok pripremimo svce ostalo.
Krema za biskvit 1:
3 pudinga vanilija
1 l mlijeka
šećer po uputi na pudingu plus dvije žlice
2 žličice gustina
10 dag bijele čokolade
10 dag margarina od vanilije
10 dag šećera u prahu
aroma vanilije
Mlijeko staviti da se ugrije .Prašak za puding ,šećer i gustin pomješati sa tri žlice mlijeka i dodati u vruće mlijeko(skuhati gusti puding).Dodati bijelu čokoladu ,mješati dok se ne rastopi.
Staviti hladit.
Margarin sa šećerom u prahu i aromom vanilije dobro izraditi i dodati u ohlađenu kremu.
Krema za rolat:
500 ml slatkog vrhnja
30 dag čokolade za kuhanje
Slatko vrhnje ugrijati do vrenja i prelit preko razlomljenje čokolade,mješati dok se ne otopi te staviti hladiti.
Prvi biskvit lagano natopiti mlijekom i namazati bijelom kremom (polovinom) .Rolat odviti i izrezati u trake od oko 2 cm te namazati sa čokoladnom kremom.svaku traku saviti kao puž na bijelu kremu pa tako dok ne potrošite sve trake biskvita i crne kreme a sa ostatkom crne kreme premazati rolat odozgo.Preko staviti bijelu kremu i popuniti sve neravnine pa opet biskvit.Glazirati čokoladom i ukrasiti po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Biskvit 1:
Glavni biskvit je sa moga drugog recepta tj Zlajine torte 2 jedino šta sam dodala i kakao da bude tamna kora. Znači sve isto zamješat, dodat kakao ispeć biskvit i prerezat da se dobiju dvije kore.
Biskvit za rolat:
- 3 jaja
- 4 žlice šećera
- 1 vanilijin šećer
- 2 žlice hladne vode
- 3 žlice ulja
- 1 prašak za pecivo
- 4-5 žlica brašna (možda i manje ovisi o količini vode koju ste dodali
Žumanjca posebno izradit sa šećerom i vš .Izlupat čvrst snijeg od bjeljanjaka.
U žumanca dodat vodu,ulje te polako brašno i praqšak za pecivo.
Staviti u veliki pleh(onaj šta se dobije sa pećnicom) obložen masnim papirom i pećina 180 stupnjeva otprilike 15 minuta(provjeriti čačkalicom) Pečeni biskvit iskrenuti na vlažnu krpu i umotati u rolat dok pripremimo svce ostalo.
Krema za biskvit 1:
- 3 pudinga vanilija
- 1 l mlijeka
- šećer po uputi na pudingu plus dvije žlice
- 2 žličice gustina
- 10 dag bijele čokolade
- 10 dag margarina od vanilije
- 10 dag šećera u prahu
- aroma vanilije
Mlijeko staviti da se ugrije .Prašak za puding ,šećer i gustin pomješati sa tri žlice mlijeka i dodati u vruće mlijeko(skuhati gusti puding).Dodati bijelu čokoladu ,mješati dok se ne rastopi.
Staviti hladit.
Margarin sa šećerom u prahu i aromom vanilije dobro izraditi i dodati u ohlađenu kremu.
Krema za rolat:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 30 dag čokolade za kuhanje
Slatko vrhnje ugrijati do vrenja i prelit preko razlomljenje čokolade,mješati dok se ne otopi te staviti hladiti.
Prvi biskvit lagano natopiti mlijekom i namazati bijelom kremom (polovinom) .Rolat odviti i izrezati u trake od oko 2 cm te namazati sa čokoladnom kremom.svaku traku saviti kao puž na bijelu kremu pa tako dok ne potrošite sve trake biskvita i crne kreme a sa ostatkom crne kreme premazati rolat odozgo.Preko staviti bijelu kremu i popuniti sve neravnine pa opet biskvit.Glazirati čokoladom i ukrasiti po želji.