Sočna čoko torta

Autor: sntomic   (palac x 115816) |moji recepti

0
2 jaja 12 žlica šećera (10 žlica) 12 žlica oštrog brašna 13 žlica mlijeka 1 žlica kakaa (prosijati) 1 prašak za pecivo Potrebno je ispeći dvije kore. Sastojci za kremu: 1 l mlijeka 12 žlica šećera 200 g čokolade 300 g mljevenih oraha (mljevenih pečenih lješnjaka) 1 maslac Priprema: U zdjelu staviti jaja i šećer te umutiti mikserom velikom brzinom, smanjiti brrzinu i dodavati mlijeko žlicu po žlicu. Kada je svo mlijeko dodano onda dodati izmiješane brašno, kakao i prašak za pecivo, sve umiješati mikserom najmanjom brzinom, prebaciti u kalup promjera 26 cm (obložiti dno papirom za pečenje) i peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta (za svaki slučaj provjeriti čačkalicom), ispeći još jedanu ovakvu koru. Kada se kore ohlade napraviti kremu: skuhati mlijeko sa šećerom pa dodati ostale sastojke, sve još malo prokuhati pa nadjevati tortu vrućom kremom. Svaku koru presjeći horizontalno na dva dijela, dio po dio vraćati ponovno u kalup (na dno staviti papir za pečenje) i zalijevati s vrućom kremom, otprilike po svakom dijelu treba oko pol litre kreme, ostaviti preko noći da sve upije i ohladi se. Ujutro otvoriti kalup, izvaditi tortu, ako je potrebno nožem malo popraviti sa strana...tortu možete preliti čokoladnom glazurom, šlagom ili samo malo oblijepiti ostatkom mljevenih lješnjaka (oraha).   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+5)
Nevjerojatno sočna torta, a razlog tome je što se filuje tekućom kremom...odlična je..ja sam je pravila s lješnjakom, ali u originalu je s orasima...
Recepti - 1 - slika

Sastojci za koru:

  • 2 jaja
  • 12 žlica šećera (10 žlica)
  • 12 žlica oštrog brašna
  • 13 žlica mlijeka
  • 1 žlica kakaa (prosijati)
  • 1 prašak za pecivo

Potrebno je ispeći dvije kore.

Sastojci za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 12 žlica šećera
  • 200 g čokolade
  • 300 g mljevenih oraha (mljevenih pečenih lješnjaka)
  • 1 maslac

Priprema:

U zdjelu staviti jaja i šećer te umutiti mikserom velikom brzinom, smanjiti brrzinu i dodavati mlijeko žlicu po žlicu. Kada je svo mlijeko dodano onda dodati izmiješane brašno, kakao i prašak za pecivo, sve umiješati mikserom najmanjom brzinom, prebaciti u kalup promjera 26 cm (obložiti dno papirom za pečenje) i peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta (za svaki slučaj provjeriti čačkalicom), ispeći još jedanu ovakvu koru.

Kada se kore ohlade napraviti kremu: skuhati mlijeko sa šećerom pa dodati ostale sastojke, sve još malo prokuhati pa nadjevati tortu vrućom kremom. Svaku koru presjeći horizontalno na dva dijela, dio po dio vraćati ponovno u kalup (na dno staviti papir za pečenje) i zalijevati s vrućom kremom, otprilike po svakom dijelu treba oko pol litre kreme, ostaviti preko noći da sve upije i ohladi se.

Ujutro otvoriti kalup, izvaditi tortu, ako je potrebno nožem malo popraviti sa strana...tortu možete preliti čokoladnom glazurom, šlagom ili samo malo oblijepiti ostatkom mljevenih lješnjaka (oraha).

 

Prosjek: 4.4 (+5)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/10/socna-coko-torta.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)