Kiseljenje rog paprika

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Kiseljenje rog paprika

sarkic traži recept za kiseljenje crvenih paprika roga

Slika korisnika mami's
Offline
Pridružen/a: 24/05/2011

Ovo je moja najomiljenija rog paprika koju spremam u nekoliko navrata,jer se može i zamrznuti pa onda poslje opet napravit, pogotovo ako se ne koristi konzervans (izbjegavajte ga koliko god je moguće). Prvo paprike stavim u rernu da se malo lagano zapeku,najviše 15-20 minuta. kad budu gotove i ohlade se ogulim kožicu sa njih i odrežem gornji dio sa stapkom. Iako se može i cijela rog paprika ostaviti bez da se reže i guli kožica, ipak je ovako kasnije lakše onima koji konzumiraju zimnicu jer poslje bi morali sami skidati kožicu sa paprike,ali svakom po njegovom ukusu i volji. U međuvremenu pripremite smjesu za paprike: ocat,ulje,šećer, sol, i meni nezaobilazni bjeli luk koji paprikama daje stvarno izvrstan okus, i malo papra, dobro mješajte,ali nemojte zagrijavati ili kuhati smjesu. Pripremljenu smjesu izliti po paprikama u staklenci 2 cm ispod ruba. Odmah zatvoriti poklopcima. Preporučam držanje u frižideru ,ali ako nema mjesta može i u špajzi s tim da obavezno obavite pasterizaciju: Lonac napuniti vodom do 1/2, u nju poslagati napunjene staklenke i tako kuhati u vodenoj kupelji 5 minuta. Izvaditi i pustiti da se hlade. Uživajte! 

"moja mama najbolje kuha"

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija