Očišćenu i opranu patku posušite i vežite kuhinjskim koncem da u toku pečenja zadrži oblik. Posudu s visokim rubovima po dnu prekrijte slojem soli visine otprilike dva centimetra, stavite na to patku pa je opet pokrijte slojem soli sa svih strana. Pritisnite sol uz patku i stavite u dobro zagrijanu pećnicu (250° Celzija) na otprilike dva sata. Nakon završena pečenja izvadite patku iz pećnice, skinite žlicom sol s površine, zatim sa strane odvežite konac pa patku naglo podignite iz posude, stavite je na pladanj za posluživanje i kistom skinite svu zaostalu sol. Poslužite uz neku svježu salatu.
Patka pečena u soli
patka teška otprilike 1500 grama
krupna sol.
Očišćenu i opranu patku posušite i vežite kuhinjskim koncem da u toku pečenja zadrži oblik. Posudu s visokim rubovima po dnu prekrijte slojem soli visine otprilike dva centimetra, stavite na to patku pa je opet pokrijte slojem soli sa svih strana. Pritisnite sol uz patku i stavite u dobro zagrijanu pećnicu (250° Celzija) na otprilike dva sata. Nakon završena pečenja izvadite patku iz pećnice, skinite žlicom sol s površine, zatim sa strane odvežite konac pa patku naglo podignite iz posude, stavite je na pladanj za posluživanje i kistom skinite svu zaostalu sol. Poslužite uz neku svježu salatu.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!