Rolada od patke sa polpetima od buče

Autor: admin   (palac x 180079) |moji recepti

1
patka od 2 kg  250 g purećeg filea  150 g tikvica  500 g raznih buča 150 g kukuruznog brašna jedno jaje bagremov med mast ulje začini Sastojci zagorski pesto: bučino ulje bučine sjemenke medvjeđi luk orasi Priprema: Patku odkoštimo, raširimo i prekrijemo tanko rezanim purećim fileom. Nakon toga mlade tikvice sotiramo na medu te položimo po sredini patke, začinimo te sve zajedno zarolamo. Roladu pečemo na umjerenoj temperaturi uz stalno polijevanje, a pred sam kraj ju premažemo mješavinom meda i domaće crvene paprike. U multipraktik ubacimo orahe, bučine sjemenke i medvjeđi luk te postepenim dodavanjem bučinog ulja napravimo pesto. Razne vrste buča grubo naribamo, povežemo kukuruznim brašnom i jajetom te začinimo. Žlicom formiramo polpete te ih pečemo na masnoći s obje strane. I na kraju na tanjur složimo polpete od buče, prekrijemo odrescima pačje rolade te zalijemo pestom od bučinog ulja.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
slika recepta

Sastojci:

  • patka od 2 kg 
  • 250 g purećeg filea 
  • 150 g tikvica 
  • 500 g raznih buča
  • 150 g kukuruznog brašna
  • jedno jaje
  • bagremov med
  • mast
  • ulje
  • začini

Sastojci zagorski pesto:

  • bučino ulje
  • bučine sjemenke
  • medvjeđi luk
  • orasi

Priprema:

Patku odkoštimo, raširimo i prekrijemo tanko rezanim purećim fileom. Nakon toga mlade tikvice sotiramo na medu te položimo po sredini patke, začinimo te sve zajedno zarolamo. Roladu pečemo na umjerenoj temperaturi uz stalno polijevanje, a pred sam kraj ju premažemo mješavinom meda i domaće crvene paprike.
U multipraktik ubacimo orahe, bučine sjemenke i medvjeđi luk te postepenim dodavanjem bučinog ulja napravimo pesto.
Razne vrste buča grubo naribamo, povežemo kukuruznim brašnom i jajetom te začinimo. Žlicom formiramo polpete te ih pečemo na masnoći s obje strane.

I na kraju na tanjur složimo polpete od buče, prekrijemo odrescima pačje rolade te zalijemo pestom od bučinog ulja.
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Marko Živaljić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)