Rolada od patke sa polpetima od buče
Sastojci:
- patka od 2 kg
- 250 g purećeg filea
- 150 g tikvica
- 500 g raznih buča
- 150 g kukuruznog brašna
- jedno jaje
- bagremov med
- mast
- ulje
- začini
Sastojci zagorski pesto:
- bučino ulje
- bučine sjemenke
- medvjeđi luk
- orasi
Priprema:
Patku odkoštimo, raširimo i prekrijemo tanko rezanim purećim fileom. Nakon toga mlade tikvice sotiramo na medu te položimo po sredini patke, začinimo te sve zajedno zarolamo. Roladu pečemo na umjerenoj temperaturi uz stalno polijevanje, a pred sam kraj ju premažemo mješavinom meda i domaće crvene paprike.
U multipraktik ubacimo orahe, bučine sjemenke i medvjeđi luk te postepenim dodavanjem bučinog ulja napravimo pesto.
Razne vrste buča grubo naribamo, povežemo kukuruznim brašnom i jajetom te začinimo. Žlicom formiramo polpete te ih pečemo na masnoći s obje strane.
I na kraju na tanjur složimo polpete od buče, prekrijemo odrescima pačje rolade te zalijemo pestom od bučinog ulja.
- Vaše oznake (tagovi): zagorski chef
- Sastojci: buča / bučino ulje / jaje / luk / med / paprike / tikvice / patka