Biskvit s grožđicama

recepti_bez_slike
4 jaja  16 dag šećera  15 dag grožđica  15 dag oraha ili badema  limunova korica  1 vanilin-šećer  12 dag brašna  Priprema: žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte , dodajte krupno rezane orahe ili oguljene bademe, grožđice uvaljane u brašno, limunovu koricu i vanilin-šećer. Na kraju umiješajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu izlijte u dubok uzak kalup za kolače koji ste prethodno obložili masnim papirom. Kolač pecite oko 25 minuta na temperaturi od 185°C. Ohlađen kolač režite na tanke ploške. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.7 (+3)

Sastojci:

  • 4 jaja 
  • 16 dag šećera 
  • 15 dag grožđica 
  • 15 dag oraha ili badema 
  • limunova korica 
  • 1 vanilin-šećer 
  • 12 dag brašna 

Priprema:

žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte , dodajte krupno rezane orahe ili oguljene bademe, grožđice uvaljane u brašno, limunovu koricu i vanilin-šećer. Na kraju umiješajte naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu izlijte u dubok uzak kalup za kolače koji ste prethodno obložili masnim papirom. Kolač pecite oko 25 minuta na temperaturi od 185°C. Ohlađen kolač režite na tanke ploške.

Prosjek: 2.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)