Dalmatinska torta
Volim more a i torte i zato sam zapisala jednu moju omiljenu..mmmmm...
Potrebne namirnice za biskvit:
- 5 bjelanaca
- 20 dag šećera u prahu
- 20 dag poprženih mljevenih oraha
Potrebno za nadjev:
- 5 žumanaca
- 20 dag šećera u prahu
- 2 žlice vode
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 18 dag maslaca
Potrebno za ukras:
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema biskvita:
Od bjelanaca i šećera izradite čvrsti snijeg.Lagano umiješati popržene mljevene orahe.Smjesu uliti u dva jednaka kalupa.Peći ih oko 30 minuta na temperaturi od 150 *C.
Priprema nadjeva:
Dobro izmiješati žumanjce,šećer i vodu.Kuhati na pari dok se smijesa ne zgusne.Umiješati razlomljenu čokoladu.Kad se čokolada sjedini sa smjesom skloniti,s pare.U ohlađeni nadjev dodati dobro izrađeni maslac.Sjediniti.
REDOSLJED IZRADE:
- Nadjev podjeliti na dva dijela.
- Biskvit uzdužno prerezati na tri djela.
- Dva biskvita premazati nadjevom.
- Posljedni biskvit ne mazati nadjevom,već ga ukrasiti tučenim vrhnjom.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice / slatko / kolači s čokoladom
- Sastojci: biskvit / čokolada / maslac / šećer
Dobar dio za ovu tortu možete napraviti dan ranije..
Jesi Marina probala mijenjati oblik torte u kolač, no samo pripremila u limu onda? Može umjesto oraha i bademi, provjereno